23 iulie 2012

Hei, eram prin zona si...

Sa enumeram un pic zonele prin care ne plimbam de-a lungul vietii.

friendzone. o stii prea bine. ai fost de-atatea ori in ea. e portiunea dintre barierele de cale ferata. nu poti merge mai departe dar nici nu te poti intoarce fara sa iei urme de vopsea. cu alte cuvinte, it’s a fucking trap! la fel de adevarat e insa ca unii romantici adora sa-si vare capul in lat. sunt ca niste masochisti emotionali, perversi incapabili sa rupa cercul vicios al infatuarilor sentimentale nepotrivite. si, probabil, adora trenurile.

blind zone. asta-i cel putin la fel de captivanta si excitanta ca friendzona insa din ratiuni diferite. aflat in ea esti orbit de sentimentele proprii, absorbit de gustul propriei iubiri. esti constient de efectul nociv dar iti place dependenta. mai mult, stii ca e doar o faza intermediara din care inca nu se observa exit-urile. practic, esti un condamnat legat la ochi ascultand suieratul trenului. dar realitatea e insasi miza iar iesirile sunt doar doua: fie se ridica bariera fie te calca trenul.

duty-free zone. iesirea de urgenta. ai scapat de un carambol emotional sacrificand sau adoptand principii si instaurand starea de necesitate fizica. e ca la supermarket: intri, umpli cosul, platesti in tigari sau ciocolata si pleci. toata lumea fericita multumita. compromisul perfect prin incredibil de avantajosul raport pret/calitate a serviciilor. stim bine ce gust au lucrurile dupa granita. si cat sunt de efemere.

endzone. daca ai intrat aici esti, cu alte cuvinte, in zona tinta. nu mai ai de facut decat sa “inscrii” un touchdown. chiar si acum insa e nevoie de maiestrie: nu vrei sa pari nici nesigur, va reflecta negativ in analiza de dupa, nici prea hotarat, caci va transmite semnale de panica.

green zone. zona de siguranta afectiva. atata vreme cat respecti regulamentul interior si nu cauti aventuri in afara ei totul e in regula. vizitele regulate la comandament sunt indicate insa nu se recomanda impunerea de idei “eficiente” de modernizare a birocratiei. cu alte cuvinte, nu te da mai destept decat e nevoie...

danger zone. asta te asteapta cand iesi din greenzone. campuri minate cu intrebari, capcane sentimentale, suspiciuni de fraternizari ilicite, defetism relational, spionaj amical, si nu in ultimul rand lunetisti sacaitori gata sa-ti ia capul la tinta cu doze de bere sau sms-uri cheie.

DMZ. zona demilitarizata e locul acela in care ajung cei care “trec peste”. no more bullshit, no more pain, acceptarea noului status-quo si renuntarea la orice sentimente negative sau dorinte criminale. un parc pentru adulti flexati unde poti servi coffee to go si rememora detasat momentele funny dintr-un alt film. unul bun dar ceva mai vechi..

deathzone. locul rezervat celor al caror nume l-ai uitat. nu exista cruci deci nu-i mai poti reidentifica sau vizita la anumite intervale. daca banuiesti ca te afli acolo si tu... bucura-te de liniste. cineva s-a straduit din plin sa te ingroape..

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?