03 septembrie 2015

Cititori pe biciclete!


Cititori pe biciclete? Cum, adica te sui pe bitza si citesti? Ce fantasmagorie... Desi, mai nou, cu tehnologia asta ai putea asculta o carte in timp ce pedalezi dintr-un loc in altul. Sau... sa asculti niste oameni inteligenti discutand despre o carte, sigur, daca gusti acele podcasturi literare. Dar ca sa citesti cu ochii tai... iti trebuie un scaun, o banca ceva, un loc al tau, confortabil. Un parc, poate, in care sa ajungi pedaland.

Pe cei de la Verde pentru Biciclete, responsabili cu campania 'Cititori pe biciclete', astfel de ganduri ii anima.

Bicicliștii sunt oameni deschiși, dornici de cunoaștere și de dezvoltare personală. În acest sens, ne adresăm timișorenilor și lugojenilor cu precădere, amatori ai mersului pe bicicletă și iubitori ai cărților. Dorința noastră este aceea de a încuraja cititul ca activitate culturală obișnuită în rândul bicicliștilor timișeni, prin oferirea unui cadru plăcut și stimulant și a unor exemple de bună-practică. Dorim să ne implicăm în educarea culturală a unor potențiali și actuali consumatori de carte. 

Asadar, echipa “Verde pentru Biciclete” are plăcerea de a vă invita la duminică, 6 septembrie 2015, la Cititori pe bicicletă.

Intâlnirea bicicliștilor va avea loc începând cu ora 10:00, pe platforma Timco (Str. Circumvalațiunii). Ca de obicei, se vor distribui numere de bicicletă și baloane. De la ora 11:00 vom parcurge împreună următorul traseu: Platforma Timco - Strada Gheorghe Lazăr – Bd. Republicii- Gara de Nord – Bd. Iuliu Maniu - sens Kaufland - Calea Șagului - Bd. Liviu Rebreanu- Bd. Dr. Iosif Bulbuca - sens AEM - Calea Stan Vidrighin - Str. Ștefan cel Mare - Str. Ștefan Octavian Iosif – Str. Baba Dochia- Str. Andrei Șaguna - Calea Dorobanților - Str. Simion Bărnuțiu -Bd. Take Ionescu- Punctele Cardinale – Piața Mărăști - Str Gheorghe Dima – Parcul Botanic.

Vom poposi în Parcul Botanic, unde vor avea loc:

- Lecturi urbane, cu sprijinul Bibliotecii Județene Timiș care va pune la dispoziție cărți pentru bicicliști

- Ediția din luna septembrie a grupului ”Schimb de cărți Timișoara

- Dezbateri și concursuri, recomandări de carte

- Info-point al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

- Stand de hidratare cu produse Fresco

- Donații de cărți de către participanții la eveniment

- O primă lecturare de manuscris, a cărui autoare este o tânără scriitoare – Paula Aldescu care a lansat recent campania-provocare #poartaocarte; 3 dintre participanții la prima lecturare de manuscris vor primi câte un exemplar al cărții ”Un vis de o zi” al scriitoarei.

- Tombole cu premii care constau în cărți /accesorii pentru citit oferite de către Librăria Cărturești, voucher pentru recondiționarea bicicletei în cadrul Atelierului Bicicle TeMe oferit de către Fundația Bega, vouchere care constau în abonamente full-fitness de o lună oferite de către SmartFit Studio, căni oferite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

În Lugoj, evenimentul Cititori pe Bicicletă va fi organizat de Lugojul Pedalează în cadrul pedalării aferente lunii septembrie. Lugojul Pedalează organizează plimbări pe bicicletă în fiecare primă duminică din lună.


Un comentariu:

  1. chiar mi-a placut campania si ideea celor din Lugoj... trebuie sa promovam mai mult mersul pe bicicleta, dar si cititul

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?