17 iunie 2012

Statusul saptamanii: Idle

Today is a good day for science. Abia ce-am aflat ca Voyager 1 e gata sa iasa din sistemul nostru solar. Cine stie, poate a si iesit. Nu e ca si cand ar fi un marcaj de no man’s land pe-acolo. Afara de … lipsa efectiva a oamenilor. 18 miliarde de km distanta. Tre’ sa fie al naibii de multa singuratate acolo... chiar si pentru un obiect. In fine, azi la masa cu ai mei -ziua soramii- ma simteam cam la 18 miliarde de km de ei... that's not a nice thing to say, right?

***
Terminat ultimul sezon Californication saptamana asta... uneori nu pricep rostul anumitor obscenitati. Dar citesc God Hates Us All de Hank Moody... se cheama aprofundare. Merge de minune impreuna cu Insula doctorului Moreau a lui Wells. Una in format electronic cealalta pe hartie. Make the best of two worlds.


Cineva m-a intrebat acum o saptamana daca nu traim deja “o minunata lume noua”. Am infirmat in mod vehement. Lumea aia e prea fuckedup ca sa nu se observe. Apoi am inceput sa ma uit la The Trap - What happened to our dreams of freedom. S-ar putea sa fim deja pana la glezne intr-o distopie doar ca ne miscam atat de aproape de sol incat n-avem cum sa privim imaginea de ansamblu.


Cea mai misto carte citita in ultimele 6 luni e una de Roger Scruton despre “Cultura moderna”. Era o chestie acolo care a ramas cu mine: ..“suntem liberi doar sa renuntam la libertatea noastra”...
Tot de-acolo am inteles ca “alunerea constanta in cliseu ca si teama permanenta de el sunt semne ale unei culturi inalte intrate in declin.”


Recomand descoperirea si folosirea podcasturilor. Saptamanal ascult cate unul, pe tema mea preferata - literatura SF&F. Sursa principala e Geek’s Guide to the Galaxy dar fara indoiala ca orice domeniu are posturi audio interesante. Ma salveaza de timpi morti cand pedalez... Incerc sa fiu consecvent regulii “nu-ti irosi timpul, e pretios”. Merge deocamdata ok. La fel si “nu-ti vinde sufletul, inchiriaza-l.”


Revelatia saptamanii: fiecare femeie are cate-o eticheta muzicala. You can hear it in the distance, as she walks alone...

Statusul saptamanii: Idle.


Am gasit asta... e mai buna decat originalul. Miles Kane, y u no make more last shadow puppets?

Are you hipster enough for this?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?