29 iulie 2010

Se cauta o Capitala Verde

Umbrela Verde organizeaza o competitie cu caracter ecologic in vederea cautarii celui mai "verde" oras din tara. Timisoara s-a inscris si ea in competitie si drept urmare activistii de sub Umbrela vin la Timisoara in acest weekend (daca tot sunt Zilele Orasului) si vor organiza intre 30 iulie - 1 august o serie de actiuni eco la care ne cheama sa participam.

Eu deja stiu ca Timisoara e printre cele mai verzi orase din tara: avem o multime de parcuri si chiar o Padure Verde. Capitala Verde insa se stabileste prin implicare voluntara in actiunile eco si rezultatele produse de acestea. Asta inseamna niste munca.. Iar pe seara vine si distractia sub forma de concerte in P-ta Unirii: Vita de Vie, Smiley, Mircea Baniciu, Directia 5, Paula Seling si Publika.

Ce se intampla de fapt?
Pai Vineri dimineata se va pleaca prin trafic si se vor imparti soferilor stickere cu ‘Eu nu arunc gunoi pe strada‘ usurandu-i de gunoiul pe care il au prin masini. Dupa-amiaza se umbla prin cartiere explicand oamenilor colectarea selectiva si oferindu-le ocazia de a scapa de cateva deseuri.. Sambata actiunea de colectare de la oameni continua iar Duminica se iau la purecat spatiile verzi pentru a fi usurate de apasarea gonoaielor.

Normal ca organizatorii singuri nu vor putea face toate lucrurile astea asa ca se bazeaza pe cat mai multi voluntari locali. Programul complet poate fi citit aici.

3 comentarii:

Comentezi?