10 iulie 2010

Ce reviste cititi?

Sunt curios si eu daca mai citeste lumea reviste, daca mai exista reviste care sa merite a fi citite si daca mai cumpara cineva in mod constant o anumita revista. Era o vreme cand cumparam frecvent cateva publicatii lucioase pentru informatiile furnizate dar mai mult pentru modul de scriere al articolelor.. Am cumparat multa vreme Republik, Stiinta sau XtremePc dar astea au cam disparut, ultima chiar acum de 1 iulie.. Am testat in ultima vreme si Sunete, atunci cand ofereau si un album interesant proapat lansat, mi se parea ca incurajez 'industria' locala si spiritul indie. Am fost chiar multumit de ea, articole faine, chestii demne de cercetat.. Mi-a placut ideea DOR (DecatORevista) primul numar l-am citit in format electronic si trebuie sa recunosc ca m-au distrat. Acum apar trimestrial parca, numarul doi e pe piata si trei in lucru, dar pretul e un pic piperat, ca sa zic asa (30 Ron). Ii inteleg, nu sunt un trust sau ceva de genu, e facuta din pasiune dar e un prag psihologic cam ridicat pentru ca sa sar cu niste bani in schimbul unor articole ce nu trec testul timpului.
Ce-i drept sunt tot mai multe publicatii electronice acum dar eu sunt traditionalist, vreau sa simt hartia in mana si compul ma oboseste.
Asadar ce publicatii stiti voi ca dezbat misto chestii actuale. Sau recomandati ceva axat pe: film, muzica, IT. Apoi, mai exista ceva revista de stiinta, afara de Descopera. Ceva de tip Science & Vie ar fi extraordinar in lb romana.. Ce n-as da pe-o varianta romana de Cahiers du Cinema. Nu mai zic ca am citit un Rolling Stone din State si era awesome.

8 comentarii:

  1. eu unul nu mai citesc nimic pe hartie.. in afara de carti

    RăspundețiȘtergere
  2. o revista misto si care cred ca o sa-ti placa este Dilemateca; apare lunar, costa "decat" 7 lei:D, iar ultimul numar a publicat si un fragment din volumul Apararea invoca nebunia - proza completa - by Woody Allen; si uite asa vezi daca iti place cartea, traducerea, in fine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Foreign Policy (in romana) din cand in cand. E destul de aerisita si cu subiecte destul de generale.

    RăspundețiȘtergere
  4. sunete din cand in cand. in rest, singura pe care o cumpar constant de ceva vreme este photo magazin.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu unul îmi cumpăr, de la prima ediţie în lb. română, National Geographic. Este poate una dintre cele mai bune "francize" de la noi. Fotografii în exclusivitate, reportaje profi şi traduceri fără cusur (asta, pentru că spre deosebire de alte reviste de profil, ei consultă şi oameni cu ştiinţă, înainte de a se apuca de tradus). Plus că mai sunt şi articole cu teme româneşti (fiecare număr are cel puţin un articol), foarte bine documentate. Îmi aduc aminte de un articol de acum câţiva ani despre comunităţile de romi din RO - tradiţii, ocupaţii, superb! - pe care de altfel l-a cumpărat şi NGM Japonia.

    A doua revistă pe care o citesc constant e Advertising Age - asta la job. Şi să nu uit de Les Inrocks, pe care o aduc şi la noi (thx God!).

    RăspundețiȘtergere
  6. Io m-am apucat de Tabu, ca mi s-a povestit asa de frumos despre ea... si chiar imi place.

    Inainte citeam Dilemateca, da' am renuntat pentru ca din numai 6 numere, lista mea de carti s-a stufosit cu vreo 100 de titluri si ma frustreaza ca nu ajung sa citesc tot ce vor oamenii aia de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  7. @anonim: trebuie sa incerc Dilemateca
    @Boghi: eu mai citeam BussinesWeek-ul
    @Arashi: well, la photo nu ma prea pricep iar poze faine "fur" de pe tumblr.
    @Bogdan: National Geographic il citeam si eu inainte de la un amic ce era abonat.. Totusi impresia mea e ca se axeasa mai mult pe foto decat pe text.. as vrea mai mult continut, ca sa zic asa.
    @Tomata: Tabu e asa un FHM de femei.. nu?

    RăspundețiȘtergere
  8. Doar O Revista. Pacat ca apare doar trimestrial. Still good though.O puteti gasi la Carturesti :D

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?