02 decembrie 2008

Filme ce nu trebuie ratate

Am vizionat in ultimele zile o serie de filme foarte bune pe care cred ca v-ar placea sa le vedeti. Iata-le:

Eagle Eye - Ochi de vultur. Asta e un action thriller care te tine cu gura cascata si cu mainile inclestate pe manerele scaunului. Adrenalina de la inceput pana la sfarsit, cam cum sunt filmele in care se foloseste tehnica militara americana si o cantitate mare de explozibili. Evident subiectul e tot lupta (eterna) contra terorismului, dar nu se concentreaza neparat pe gloria si sacrificiul soldatului american. Actorul principal, Shia LeBeouf, a mai lucrat cu regizorul D.J. Caruso la thrilerul psihologic Disturbia, facand treaba buna. In Eagle Eye joaca rolul unui tanar al carui frate geaman moare accidental si aproape imediat devine implicat intr-un atentat terorist, cu FBI-ul pe urme, o d-ra langa el, si o voce fara chip la capatul unui telefon care-i ghideaza toate actiunile. Pe langa scenele extrem de intense, ai parte si de misterul necesar acestor gen de film, punandu-ti intrebarea "cine naiba il conduce?". Dezvaluirea e destul de surprinzatoare si mi-a placut. Deci, actiune la pachet cu efecte pirotehnice meseriase si tehnologie de ultima ora care te pune pe ganduri si-ti declanseaza niste fiori de paranoia. Steven Spielberg e producator executiv si sunt sigur ca a pus serios osul aici, iar Brian Tyler a realizat coloana sonora. Trailer aici.

The Edge of Love - Triunghiul Dragostei. Asta e delicios. Iubire mare cu nabadai in vreme de razboi. Doua frumuseti talentate, Keira Knightly si Sienna Miller isi disputa un poet, marele Dylan Thomas, jucat de Matthew Rhys. Ori poetul oscileaza intre cele 2 femei. Nu e sigur. Un film biografic de dragoste, foarte frumos (adica arata foarte bine), cu o interpretare deosebita din partea tuturor personajelor. Poetul galez e jucat cu o charisma extraordinara, chiar daca nu face decat sa fumeze si sa scrie versuri pentru frumoasele sale iubite. Keira joaca rolul unei cantarete si o face cu aerul ala de diva ce nu poate fi rupta de scena, iar Sienna e o combinatie trista de dama de companie si mama denaturata. Triunghiul se fractureaza in momentul in care personajul Keirei cunoaste un adevarat erou de razboi, interpretat de Cillian Murphy, care o vrajeste destul de greu dar cu succes. Cum ziceam filmul arat foarte bine, e alcatuit din niste cadre superbe si unghiuri de filmare interesante, aproape cu stil as spune. E "curat" si de cateva ori m-am gandit ca revad Atonement (tot iubire in vreme de razboi) insa fara stilul sau fracturat. Trailer aici.

How to lose friends and alienate people. O comedie savuroasa cu Simon Pegg, my favorite british actor. Tipul asta e un scandal gata de a izbucni in fiecare film. Aici e un jurnalist britanic de scandal invidios pe viata luxoasa a starurilor pe care le urmareste in orice ipostaza. Sansa ii surade cand este ofertat de o revista renumita din State pentru a recenza starurile hollywoodiene. Instantaneu cel mai badaran reporter capata acces in lumea glamoroasa plina de petreceri din cetatea filmului si isi lasa amprenta oriunde calca. Tratat cu dispret si ironizat de colegi, dupa o serie de esecuri, tipul se adapteaza lumii noi si succesul nu intarzie. Filmul are replici super, nuditate, alcohol si drug use, doua frumuseti de fete si o coloana sonora cu The Killers, The Kooks si Kaiser Chiefs. Definetly worth your time. Trailer aici.

Deception. Un thriller in care Ewan McGregor joaca rolul unui contabil specializat in audituri care ajunge sa cunoasca cu ajutorul unui avocat, Hugh Jackman, un joc practicat de cei din inalta societate. Fara nume, doar numere de telefon, cei din elita societatii, bogati dar nefericiti sau foarte ocupati isi dau intalniri discrete prin camere de hotel pentru a-si consuma pasiunile. Timid la inceput, contabilul intra in joc, dar se indragosteste de o frumoasa blonda, Michelle Williams, apoi devine victima unei inscenari si santajat. Incepe un joc de-a soarecele si pisica toti cei implicati doresc sa aibe avantajul necesar petru a incheia in favoara lor. Ewan e foarte dorky, Hugh lasa impresia de inteligenta diabolica si Michelle e super-sexi. Merita din plin o ora jumate, chiar daca finalul e un pic nesatisfacator. Trailer aici.

11 comentarii:

  1. nu as baga the edge of love in categoria filmelor foarte bune...delicios da, daca il vezi cu cineva in brate,cu subiect interesant da, daca nu ai vazut atonement dar in cele din urma mi s-a parut doar un film de atmosfera salvat de jocul sau mai bine spus joaca keirei si siennei

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am vazut niciunul, dar am pus bookmark :))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ana: Edge of Love nu e o capodopera, dar e bunicel. mi-au placut foarte mult actorii si stilul de filmare.
    @Dan: bine ai facut. vizionare placuta si sunt curios de impresii.

    RăspundețiȘtergere
  4. aaa, primele doua le am in plan exact in seara asta... strang tot, inchid lumina si plec spre casa unde dau play... dar ultimul l-am vazut... corporatisti tristi... nu-i film de ewan dupa parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  5. Vizionare placuta. BTW am vazut si eu The way of the gun, f misto.

    RăspundețiȘtergere
  6. am vazut ca l-ai vazut... am vazut si eu 21 grams si tu n-ai vazut ca eu l-am vazut...:) si am vazut si Edge of Love... si inca vreo doua... trebuie sa fac si eu ceva sa se vada ca le-am vazut...

    RăspundețiȘtergere
  7. Macar tu sa vezi un pic mai bine decat mine. Ca daca-ar fi dupa mine eu n-as mai vedea pe nime'

    RăspundețiȘtergere
  8. dintre astea,mai mult as urmari how to alianate people si eagle eye.nu credeam ca o sa-l vad pe shia intr-un astfel de thriller,dar vad ca isi largeste paleta de roluri,de la constantine,transformers si disturbia la astfel de filme.si sunt foarte curios de filmu cu simon peg,pentru ca mie imi plac si comediile,si actorii britanici,si daca am parte de amandoua,e si mai bine.eu am vazut marti parfumul,povestea unei crime,si zilele astea sper sa reusesc sa il scot.tie cum ti s-a parut parfumul,in caz ca l-ai vazut?

    RăspundețiȘtergere
  9. Parfumul: Povestea unui criminal mi s-a parut exceptional :). Genul ala de filme ma termina, perioada medievala e atat de obscura incat orice ai imagina are o doza de realism si veridicitate :).

    RăspundețiȘtergere
  10. eagle eye l-am vazut si eu. te tine in suspans. :> misto blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mersi de vizita. Vezi si Marele Ecran daca esti amator de filme.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?