03 decembrie 2008

Expozitia Cloud Factory


Cu manutele-astea doua am facut o bluza noua. Sau o geanta. Ori palton. Cercei, bratari si coliere. Fulare sau manusi. Se cheama lucru manual dar nu e ceea ce faceam in clasa a doua la PTP cand pierdeam timpul de pomana). Nu, stimabililor, e ceva un pic mai artistic decat traforajul. E un curent in toata regula, cu multi practicanti, aproape exclusiv din randul fetelor, care au ridicat crosetatul si impletitul la nivel de business. Mic, ce-i drept, dar e acolo si el. Altii o fac doar ca un hobby, confectionand numai pentru ei sau pentru prieteni. Nu au nevoie insa decat de un imbold ca sa-si scoata marfa pe "taraba virtuala". Si asta intrucat sunt multi amatori de lucruri "mestesugite" de maini pricepute cu imaginatie si talent, reticenti la uniformismul de firma, care prefera individualismul si unicitatea fara eticheta. Cu totii formeaza comunitatea de handmade si, dupa succesul pe care il are in capitala, aceasta scoate capul si in Timisoara, adunandu-i pe cei mai multi dintre artistii locali intr-o expozitie de Sf. Nicolae. In 5-6 decembrie subsolul Palatului Cultelor de pe strada Augustin Pacha va fi invadat de Cloud Factory si de cei 20 de mestesugari priceputi care-si vor prezenta produsele.
Timisorencele Ana-Maria Teodorescu si Manuela Marchis, initiatoarele evenimentului, explica in comunicatul de presa scopul acestei prezentari: "Dorim să aducem în actualitate produsele unicat, create manual cu migală şi imaginaţie. Vrem să dezvăluim şi celorlalţi secretele meşteşugului nostru şi să-i inspirăm să-şi descopere creativitatea”. (Ana-Maria Teodorescu)
Alaturi de Miha si M.Anca, pe care le cunosc personal, mai expun la Cloud Factory: Zaza, Arisu, Kimiru Bijoux, Creatures XXS, aMima, Arabela si multi altii. Acum, toata chestia in sine e o buna ocazie de a gasi niste cadouri originale pentru cei apropiati, doar e luna potrivita nu-i asa? Asa ca, dati o raita...

2 comentarii:

  1. e foarte buna ideea lor!Am vazut afisul in 24 FUN...sunt curioasa daca o sa prinda in Timisoara. La Bucuresti sunt foarte dese astfel de evenimente, poate si din cauza ofertei dar si cererii foarte mari. Este totusi un inceput. Din pacate eu nu o sa ajung, dar astept pareri pe cand ma intorc in Timisoara :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Am dat o raita pe acolo vineri dupamasa si iti spun ca locul ala e super pt evenimente de gen. E renovat, subsolul e curat si calduros, era muzica, atmosfera, work-shop de pictura, iti pictai plasa ta pe hartie sau material, erau sute de cercei si bratari, posete si haine, totu pt voi fetele. Radu o facut ceva shoping am auzit ;)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?