12 februarie 2014

Ce? KUMM! Unde? Cand?


Oameni buni, KUMM revine la Timisoara. Cu concert. Si cu album nou-nout dupa 4 ani de hiatus. Albumul si concertul se cheama "A mysterious place called somewhere" si se vor desfasura intr-un loc misterios numit DAOS. Ok, poate misterios nu era cuvantul potrivit. Intunecos si secretos. Deci vineri seara de la orele 21:00. Da, de Valentine's Day. Acum, nu e treaba mea ce planuri aveti voi de ziua indragostitilor dar in caz ca nu mai prindeti locuri la restaurant pentru o cina romantica, sau bilete la cinema pentru ultima siropeala produsa de fabrica de vise, e loc pentru voi in fata scenei. Baietii astia merita atentie. Fac muzica de 16 ani de zile, eu am inceput sa-i ascult acum zece ani (si o mie de chipuri) si n-am regretat desi tot nu-i pot clasifica intr-un stil anume (alternativ rock, fusion, progresiv). Par niste oameni preocupati sa experimenteze si sa caute indelung pana gasesc esenta a ceea ce au de transmis.

 “A Mysterious Place Called Somewhere” poate fi considerat mai “progresiv” in abordarea sonora (trimitand, poate, spre zilele de inceput ale trupei, alaturi de revenirea lui Oigan ca vocalist principal), insa compenseaza cu experienta si siguranta de sine pe care Kumm le-au capatat in cei 16 ani de activitate. Saxofonul lui Iordache este in continuare un element distinctiv, refrenele si liniile melodice raman in memorie mult timp dupa ascultare si influentele diverse (blues, britpop, alternative rock) pozitioneaza “A Mysterious Place Called Somewhere” ca un album bogat, care are cate ceva de oferit oricarui iubitor al muzicii. 

Asadar in data de 14 februarie, pe scena Clubului DAOS din Timisoara se vor afla Eugen Nutescu – Oigan (voce si chitara), Iordache (saxofon, flaut, tamburina), Kovacs Andras  (clape si sintetizator), Utu Pascu (bass) si John Ciurea (tobe) si Ana-Cristina Leonte (invitat special). Seara va fi deschisa de timisorenii de la Grave for Sale, singura trupa de surf rock din Romania. Pretul unui bilet este de 20 lei.

Albumul inca nu e pe piata dar se poate pre-comanda (ca-n strainatate, bre). Pana atunci dati un play sa vedeti cum suna un single de pe el, One in a million.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?