20 septembrie 2008

Turismul sexual


Ce va inspira voua poza de mai sus? Vi se pare cumva ca autorul a vrut sa "atinga insemnele nationale ale tarii noastre" sau sa ultragieze bunele noastre moravuri (saracutele de ele!)? Sa zicem ca stam la o masa cu mai multi cetateni europeni, de conditie medie, nu foarte eruditi, de genul celor care se informeaza din ziare si Tv. Si incepem sa vorbim despre tarile fiecaruia, cum sunt ele percepute de catre ceilalti. Anglia - fotbal, whiskey, Regina, Aston Martin. Germania - masini tari, bere, oameni muncitori. Italia - pizza, spaghete, Roma, Ferrari. Franta - vinuri, castele, Eiffel Tower, Paris. Romania? Daaa Romania - femei frumoase ar striga toti intr-un glas!!! Si poate ca te-ai simti magulit de acest compliment daca nu ai sti ca respectivii comeseni nu-si doresc chiar sa le inalte spiritual pe conationalele noastre. Ba din contra, sa le coboare in genunchi! Pentru ca asta e eticheta (una din ele, cel putin) care atarna de gatul nostru geto-daco-roman. Fetite dulci ca-n Bucuresti niciunde nu mai gasesti...poate doar la Timisoara!! Si atunci de ce ne-ar ofensa un afis ca cel de sus care nu face decat sa afirme ca suntem pe harta turismului sexual? Ce naiba, intr-o ora-doua ajungi in Romania cu o cursa low-cost si te dedai tuturor orgiilor imaginabile intr-un singur weekend. Nu te costa mai mult de 500 de euro, un sfert din salariu mediu intr-o tara de oameni normali! Iar chestia asta e de notorietate; la naiba ti-o spun si aia de la agentia turistica, asa ca de ce am baga capul in nisip si ne-am incorda sa-i dam in cap lui Benedek Levente pentru ca a avut tupeul s-o arunce in fata tuturor in scop artistic. Cata ipocrizie! Btw, Benedek e tipul ala timisorean cu tablouri afisate in Eternity Cafe, alea cu Casa Poporului, hotel de 3 stele si preotul facand autostopul. Le puteti vedea si pe blogul lui.
Tipul asta chiar afirma un lucru evident, si o face intr-un mod amuzant, trantind o "pasarica" exact in mijlocul hartii noastre dragi. Eu nu ma simt ofensat deloc de dansul. Ceea ce deranjeaza e insa situatia actuala, in care strainii vin orasul tau fie sa tranzactioneze terenuri, fie sa-si bage p**a, fie-mi iertata expresia. Vorbeam cu un roman din Germania aseara: Ce naiba e cu noi de ne vindem tara asta? Tu stii ce fac italienii in Germania? Pizza de dimineata pana seara!! Mda, aici fac din romani pantofari si din romance posta.
Ca sa revin la turismul sexual. Fratilor, asta e distractia secolului si nu ai ce sa-i faci. E consecinta directa a 2500 de ani de experienta intr-o meserie, pe de o parte, si a globalizarii, pe de alta. In mileniul trei distantele nu mai sunt o problema, asa ca promiscuitatea barbatilor, si nu doar a lor, isi gaseste culcus cald si ieftin in orice parte a globului. Tarile puternic industrializate cauzeaza ca efect colateral alte tari puternic saracizate, in care o femeie e tot atat de scumpa ca o paine. Sau de ieftina, depinde de paine :(. Luati situatia Cubei, Republicii Domincane, Tailandei, Cambodgiei, tari din Africa, etc. Cand treci granita parca intri intr-un magazin cu totul la 38 de mii (lei vechi)?! Si in Europa avem destinatii "exotice": Olanda, Germania, Bulgaria, Romania sau insulele din Mediterana. Deci fenomenul e de larga raspandire. Puteti sa-i spuneti si flagel daca vreti, numai nu uitati ca din sclavagism si pana in capitalism oamenii s-au tot exploatat intre ei. Asa ca nu fenomenul asta e problema noastra, ci simplul fapt ca intr-o discutie ca cea de la masa mea imaginara, la intrebarea cu ce va mai laudati voi romanii in afara de femei frumoase, cam ramai in *aia* goala (va reamintesc, vb de oameni care n-au auzit de Brancusi si n-au vizitat Bucovina si Pelesul). In concluzie, suntem repetenti la capitolul imagine! Pana se va imbunatati, as vrea sa le transmit "studentelor" care poate mai si citesc ceva (fie si un blog amarat) : Fetelor, tineti macar la pret!

4 comentarii:

  1. mda...si mie mi-a venit in minte expresia ca poti sa-ti bagi ... in ea de tara. Alta varianta nu as fi avut. Hmmm de ce ziceai tu cu fetele din Romania. Da, e "usor" sa fi fata in Romania. Fiecare cu cat stie, cat poate si cat de dezbracata e.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu m-am gandit la aceeasi chestie, dar la a doua varianta. La prima m-am gandit ca Romania e ca o curva care te asteapta cu picioarele deschise, deci cam acelasi context. Parca te invita s-o folosesti si s-o lasi, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. "tineti la pret macar"

    =)))


    sorry, dar chiar am fost pe jos la replica asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din nefericire e cam adevarata replica asta

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?