14 ianuarie 2008

Schimbu doi


Nu, nu am lucrat de dupamasa ieri ci am participat la al doilea (pentru mine) Schimb de Carti organizat de Bookblog. In fapt era vorba de Intalnirea a 5-a din Tm si a 9-a pe tara(!). Sunteti confuzi deja? Din nou m-am intalnit in Old Boy cu o parte din cei pe care ii cunoscusem data trecuta, insa am fost si un pic dezamagit sa nu-l vad pe Dan Dece caruia tineam sa-i dau replica la "Cea mai frumoasa istorie a iubirii" pe care o desfiintase data trecuta. La fel Rebecca fugita la ski in Italia. Shame, shame, shame. Oricum insa cei ramasi au suplinit foarte bine lipsa lor mai ales ca discutia, spre dezamagirea Tomatei si a Adei, s-a purtat mai mult despre bloguri si mai putin despre carti. De fapt am vorbit si despre carti, dar fiecare la masa lui si cu cativa oameni, asta datorita amplasamentului diferit al meselor. Daca ultima oara aproape ca reorganizasem baruletul acum am fost cuminti si am lasat mesele la locul lor, rotindu-ne de pe un scaun pe altul. Am castigat la capitolul "sa ne cunoastem mai bine" dar am pierdut la "ce carti am mai citit". Asta si din cauza ca au fost multe carti, parte cele care trebuiau recuperate de persoanele absente, parte aduse de oamenii noi. Ma simteam ca in librarie nestiind pe care sa o iau. In cele din urma m-am decis asupra lui Evgheni Zamiatin - Noi, un SF distopic din care se pare ca s-a inspirat Orwell in "1984", apoi Firea Romanilor, o culegere de citate si aprecieri ale strainilor despre neamul romanesc incepand cu 1500 si bineinteles Scorsese despre Scorsese, cartea pe care mi-a adus-o special Luci, la prima sa participare - deci "om nou". Iar am luat 3 si iar cred ca n-o sa reusesc sa le citesc pe toate. Dar erau atat de multe si nu m-am putut abtine :). De adus am adus Sadegh Hedayat - Bufnita oarba pe care sper ca Ama va gasi timp s-o citeasca si sa-i faca o prezentare asa cum merita. Saraca, a plecat cu o sacosa de carti :-p.
Am stat la povesti cu Tomata, cu Ada, cu Cami - care s-a dovedit a fi o cinefila pasionata si cu o sensibilitate pentru Scorsese - cu Radu, nou venit, dar absolvent de Loga, prilej bun pentru reintoarcerea la amintirile copilariei, spre disperarea lui Vania care n-a ezitat sa ne intepe de mai multe ori. Asta atunci cand nu ne distra cu glumele sale deochiate. Chiar si cu Iulia am schimbat mai mult de doua vorbe si le-am ascultat cu atentie pe Adelina si Carina. A fost si Dan, care vad ca taraganeaza Letopizdetul ala fara sa se gandeasca la altii care poate il vor si ei. Dane, baga mare si treci la urmatorul capitol! Au revenit Marius si Sneji, Alina si au participat pentru intaia oara Emilian cu Mihaela care sper ca s-au simtit bine.
In ansamblu a fost o duminica placuta si sunt sigur ca urmatoarea va fi si mai interesanta! Pozele le gasiti la Tomata.

8 comentarii:

  1. Asa schimbat cum a fost, mi s-a parut ok. Imi pare rau doar ca unii au plecat prea repede. :( N-am pus toate pozele la mine, i le-am dat insa Amei care cred ca le pune pe site-ul ofifial al SDC. data viitoate o sa iau eu Bufnita.

    RăspundețiȘtergere
  2. O să fur linkurile de aici, căci lista oficială are unele carenţe, din punctul ăsta de vedere. Eu i-am atras Amei atenţia să nu mai bea în halul ăsta, dar ea n-a vrut s-asculte!...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai da, ca ea si cu Tomata tot isi incurcau paharele pe acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sucul de roşii dăunează grav sănătăţii! Ca şi cititul, de altfel...
    Nu mai ţin bine minte, tu le-ai făcut "ochelariste" pe Carina şi pe Ama?

    RăspundețiȘtergere
  5. Aoleu , nici nu mi-a trecut prin cap!! Cred ca si-au spus-o una alteia :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Da...in timpuri de mult apuse. Anu asta fac intalnirea de 10 ani!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?