13 ianuarie 2008

De-as avea o suma fabuloasa

Cuvintele astea sunt pe toate buzele tinand cont ca stirile de peste tot incep cu "Marele Premiu al Loteriei Nationale". Iar n-am jucat si iar s-a reportat. Cred ca e un semn. Saptamana asta nu voi mai uita si ma voi conforma si eu indemnului mediatic: "Jucati romani, jucati si castigati!" Mai ales ca acum stiu ce sa fac cu banii. Nu, nu voi lua o insula in stapanire asa cum ar crede Tomata, ci ma voi lasa inspirat de dl Emil Brumaru pe care il citez mai jos. Andreea, asta e pt tine, ca sa te mai "cultivezi" :-p.

De-aş avea o sumă fabuloasă
I-aş lua iubitei blugi feerici,
De-ar ieşi toţi popii din biserici,
Lăsînd nunţi, botezuri, parastase,

Ca s-o vadă-alene cum se plimbă-n
Ţinte şi tigheluri, suflecată.
Ci atunci, pocnind blazat din limbă,
Eu i-aş cere blugii să şi-i scoată,

De-ar cădea trăsniţi pe loc toţi popii
Şi-ar ţîşni buluc din ziduri sfinţii
Bîjbîindu-i trupul ca miopii,
Oh, pînă la pierderile minţii!

de Emil Brumaru

2 comentarii:

  1. =)) Merci de dedicatie. Acum o sa creada lumea ca sunt "necultivata". E faina poezia, poate ar trebui sa citesc mai multe :D Da' nu io am fost aia care zicea de insula. Chiar ieri m-a intrebat cineva, nu la SDC, ce as face cu banii daca as castiga si am zis ca mi-as face un hotel de animale, dupa ce mi-as cumpara un apartament cat mai departe de ai mei, o masinuta micuta si draguta si un Terra Nova negru. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca Ada zicea si Ama. Dar tu erai aproape si am vazut in ochii tai ca gandeai la fel:)) Toate cate iti doresti le poti face si pe insula aia.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?