Eu unul sunt satul de ele dar din cand in cand fac o trecere prin cele mai reusite si bine fac pentru ca gasesc unele chiar rascolitoare..
14 septembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Eu unul sunt satul de ele dar din cand in cand fac o trecere prin cele mai reusite si bine fac pentru ca gasesc unele chiar rascolitoare..
Nu stiu daca reclamele ma misca. Pot spune insa ca ma intriga. Si ma intriga intr-atat incat gasesc filosofii si mentalitati in ele...bune teme de cercetare!
RăspundețiȘtergere1) Nu m-aș fi gândit niciodată la ce se face reclamă. Mișcător întradevăr. Am simțit fiori pe șira spinării.
RăspundețiȘtergere2) Femeile sunt mult, dar muuult mai rele ca bărbații.
3) Nu este o reclamă dar este un clip la care am plâns când am ascultat. La fel de mișcător ... Uită-te și spune-mi dacă ai simțit la fel.
E foarte diferita abordarea unei reclame cand faci trecerea de la o civilizatie vestica la una asiatica.
RăspundețiȘtergereAsiaticii tind sa povesteasca, pe cand europenii si americanii tind sa se rezume la a descrie produsul.
Uite aici o alta poveste, de aceasta data din Thailanda, dupa cum vei observa nici aici produsul nu e descris, pt ca nu e cel ce conteaza.
http://www.youtube.com/watch?v=7Bvy_11pxzA
Si inca un exemplu, de aceasta hibrid intre practicalitatea vestica, occidentala si lirismul oriental.
http://www.youtube.com/watch?v=BNeEVkhTutY
Ideea e ca povestea vinde produsul. Parafrazandu-l pe Dinica in "Filantropica" produsul care nu spune o poveste nu se vinde, la fel ca mana intinsa care fara o poveste nu primeste pomana. Povestea ofera identitatea produsului...il integreaza. Acum sase luni studiam chestiile astea si notam observatiile.
RăspundețiȘtergerepe producatori
RăspundețiȘtergere@Moroi: vazut clipul, foarte misto piesa si momentul in intregime..
RăspundețiȘtergere@Sorin: sunt de acord, diferentele de mentalitate si spiritualitate intre lumea occidentala si cea estica sunt usor de observat in publicitate.
@anonim: teoria asta e deja publicitate 101, alaturi de ambalajul vinde produsul sau nu exista publicitate buna sau rea. Le stiu si eu fara sa activez in domeniu. eu ma intrabam daca mai misca unele reclame resorturile interne ale individului fara sa-l faca neaparat sa cumpere produsul. De ex, reclama e la Pantene, dar putea fi la orice intrucat nu e o poveste despre sampon, nu ma face sa cumpar nimic, doar leaga numele si identitatea marcii de un reactie emotionala provocata de vizionare. Imi ramane in minte "reclama la Pantene" ceea ce cred ca ajuta la persistenta marcii. Nu creste vanzarea cu nimic, in cazul lor. Asta incercam sa spun, uneori se mai face reclama si de dragul artei.. vezi spoturile BMW din seria Driver..