01 octombrie 2010

Social Media Summit

Am fost si eu la o conferinta mai acatari pe teme de interneti, multi-media, social-media, comunicare si alte nebunii dinastea care nu fac obiectul muncii mele. M-am dus ca simplu blogger curios la Social Media Summit, intrucat se zvonea ca e cea mai mare intrunire de acest tip de prin vestul tarii. Adica prieteni, era promovata de Manafu, pe care Chinezul il numea un "buldozer" in promovare, deci cum putea fi altfel? Organizat de cei de la Revista Biz, Ze List si Kasperski Summitul avea in centrul sau lansarea unui studiu pe care Biz si Ze List il facusera asupra influentei din mediul online si a celor care o au. In jurul lui insa a fost ridicata o perdea festiva de prezentari ale unor oameni foarte activi si priceputi in online , pe idea de  social media, oameni care au vorbit despre cum arata, cu ce se mananca si cum se foloseste ea in business.

Ok, n-o sa ma intind sa reflectez asupra a tot ce s-a discutat in alea 6 ore de conferinta..au fost ele suficient de lungi si prea de timpconsumatoare ca sa le reiau. Plus ca n-am memorie flash. O sa ma rezum sa punctez niste chestii ce mi-au placut si niste chestii ce nu mi-au prea placut... Gen ups and downs. Sau Like and Unlike, in termenii cărții cu fețe.

Liked:
- cum s-au organizat lucrurile: locatia (Hotel Timisoara), amenajarea salii, badge-urile, pliantele in numar rezonabil, faptul ca nu se fuma decat pe-afara (da, eu, nefumatorul alergic am putut sa respir ok) moderarea conferintei de cei 3 oameni, refreshment-urile suficiente..(apa, cafea + ceaiurile preparate de fetele Kasperski in cani branduite numa' bune de "sterpelit").
- Manafu ca moderator. Comunicarea e si ea o arta si Manafu se descurca ca pestele in apa.. sau ca un ninja la adapostul noptii.
- treburile ce ni le-a spus Marta despre Biz, istoria primei reviste de business din tara, greutatile, succesurile si initiativa aia geniala de a face un numar de revista in 48 de ore - la vedere. pure awesomeness.. eu am o chestie cu publicatiile de business, chit ca ele vorbesc despre ceea ce nu prea am, in speta banii.. citeam intr-o vreme Business Week-ul, asa ocazional, si  imi parea foarte interesanta.. acum am un numar de Biz de rasfoit acasa, cel cu influencer-ii din online.
- prezentarea lui Catalin Tenita de la Ze List (Tree Works). Omul are şpil, e cauterizant, carismatic, spiritual, cum vreti sa-i spuneti.. Vorbeste repede, energic..n-ai cum sa adormi la asemenea prezentari. Plus ca spunea lucruri interesante, dezvaluia topul ala al influencer-ilor si cum s-a realizat el.
- Grant McKenzie de la Ursus si Daniel Pana de la BCR.. Primul cu o prezentare sofisticata si profesionista, cu imagini, date, clipuri etc.. Al doilea vorbind liber fara "carje" de sustinere. Amandoi  mi-au parut mai fresh, mai "interesanti" as putea zice, decat restul vorbitorilor, probabil se recunoaste scoala de marketing in ei.. Totusi, McKenzie, avantajat cred si de limba engleza, mi-a parut cel mai bun speaker.. unele chestii chiar suna mai bine in limba care le-a inventat. Atat Ursus cat si BCR au inteles insa ca brand-ul nu le mai apartine lor ca si companii si ca tot ce ramane e sa gestioneze imaginea sa in comunitatile care se folosesc de el.
- Teo de la Kasperski ca ne-a mustruluit un pic pentru exhibitionismul de pe facebook. si ne-a zis ceva de gaurile de securitate.. maine imi schimb parola.. ceeea ce inseamna ca o voi uita poimaine si deci adio facebook.
- Laurentiu Dumitrescu, Chinezu si Dan DeCe au vorbit despre "cum sa" pornesti campanii pe facebook, twitter respectiv blog si trecand peste concluzia ca nu faci campanii doar pe un singur canal de comunicare, ci pe toate care iti sunt la indemana, chinezu a pus cireasa de pe tortul conferintei cu prezentarea si discursul lui care au binedispus audienta.
- ideea fetelor de la Avon care cred ca are un potential imens.. o retea sociala de gospodine sau studente vanzatoare de produse Avon care acum isi pot impartasi experienta online. Numai in Romania, betatesting Avon Connects..

Unlike:
- cred ca am fost un pic dezamagit de prezentarea lui Victor Kapra si nu pentru ca n-ar fi fost interesanta, cred ca era chiar foarte, numai ca omu s-a cam grabit.. erau multe chestii de zis..loc de intrebari etc.. in fine.
- prezentarea de la Carnation era mai reusita daca speakerul ar fi avut un pic de spirt in el.. pe multi cred ca ne-a adormit cu monotonia lui. Oricum era vorba de un studiu de caz cu femei gravide pe facebook..
- Vali Petcu aka @zoso. As putea sa-i dedic cateva paragrafe da ce sens ar avea. N-am inteles motivul prezentei lui la vorbitor. Nici el nu l-a inteles. Cred ca are de-a face cu prezenta lui in prima pozitie a influentatorilor si prin urmare s-a lipit de-o plimbare pana la Timisoara unde sa fie si el 'dezvelit' odata cu Topul. Doar ca pentru asta nu era nevoie sa speech-uiasca. In fine, nu mai mult de un "mersi, sunteti draguti" de protocol asa... Dar o prezentare? Lasa-l frate ca el e pro-blogger', le zice din suflet, face dobitoci, exhiba arogante, nu-l pune sa se justifice de ce a devenit "influencer" ca e ca la actorii deveniti staruri peste noapte.. shit happens. In fine, sa spunem doar ca la fel cum influenta lui nu ma influenteaza nici punctul sau de vedere nu m-a convins [inserati ce față galbenă va convine].

Participarea la conferinta cred ca a fost peste asteptari, vreo doua sute de oameni au venit, abia de-au ajuns scaunele pentru toti. Din punctul meu de vedere Summit-ul a fost reusit, multa lume a avut de castigat.. inclusiv eu am plecat cu niste informatii utile acasa. De ex ca sunt intr-o comunitate foarte restransa de vreo 1500 de conturi f active pe twitter. Nu mai vb ca eram doar cativa pe foursquare in sala... Vorbitorii sau organizatorii presupun ca au gasit si ei ce-au cautat - o audienta curioasa -  si presimt ca vorba se va duce iar pe viitor vom mai avea si alte intruniri de pe teme asemanatoare.

5 comentarii:

  1. Salut,

    La respectiva sesiune am fost de moderator, iar prezentarea mea a trebuit sa fie inevitabil scurta pentru ca avea rolul de warm-up. Poate data viitoare vom avea timp mai mult...

    RăspundețiȘtergere
  2. bine spus la partea cu zoso, plus ca a folosit un limbaj care parca nu era tocmai de folosit la o conferinta si avand in sala pe Grant McKenzie si pe directorul de marketing de la BCR...o well, e blogger, his rules

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare d-le Victor,
    stiam ca sunteti moderator dar ma gandeam ca vi se va ingadui si timpul necesar prezentarii complete.. adica dna Marta nu s-a stresat cu asta, ca sa zic asa.. dar nici or problema, mai veniti voi, mai mergem noi.. pana la urma pricepem tot.

    RăspundețiȘtergere
  4. faine notele-ti. parc-as fi fost in sala :)

    RăspundețiȘtergere
  5. bai, ma bucur ca ti-a placut cat de cat prezentarea mea :)
    unii ma cearta ca fac prea multa catgerinca, dar io cred ca tocmai asa e mai bine sa priceapa oamenii ce zici :D
    merci

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?