12 noiembrie 2008

Si s-a facut lumina


La 12 noiembrie 1884 in Timisoara s-au pus in functiune 731 de lampi incandescente cu filament de carbune pe o lungime de 59 de km devenin astfel primul oras european cu strazile iluminate electric. Deci acum 124 de ani lumina se aprindea de la Timisoara. E asta un semn de civilizatie sau nu? Evident ca da. Si mai sunt si alte premiere din trecut. Problema e ca ne-am cam lancezit in ultima vreme :( si abia reusim sa-i prindem pe altii din urma, ca sa nu mai zic de premiere. Poate dupa ce dragheaza autoritatile Bega o sa se mai gandeasca la ideea cu un rau navigabil in oras. Poate si o linie de transport in comun :). Asta ar fi o premiera in Romania, ce ziceti?

Si ca tot am zis de dragare, ati aflat ultimul mit urban? Cica au scos baietii din albia raului o Dacie 1100 veche de 40 de ani si cu motorul in stare de functionare :)))

4 comentarii:

  1. "in ultima vreme" insemnand ultima suta de ani, cam de cand am intrat sub stapanire romaneasca?

    btw, despre pistoale scoase din canal am citit in Tion, si cam stiu ce tampiti locuiesc 'down the road', prin Iosefin, asa ca nu m-as mira sa fie adevarata faza cu Dacia.

    masini de spalat am vazut aruncate, cu ochii mei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca ai urmarit indeaproape actiunea...am vazut pozele facute de tine. Am dat si eu o raita pana la uzina de apa cu bicicleta si am vazut rabla cu ochii mei, una din ele cel putin, pentru ca am auzit la stiri ca au recuperat doua. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. O masina au scos in Badea Cartan. Culmea ca era cu numere noi. Era praf. Incepem un inventar cu ce au scos din Bega? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Da un inventar si apoi o petitie pentru infiintarea unui Muzeu al Nesimtirii cu obiectele scoase din Bega: televizoare, masini de spalat, automobile, pistoale etc.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?