02 noiembrie 2008

Schimb de Carti TM13


Ca in fiecare luna prima duminica are caracter livresc, asa ca azi am dat inca o raita prin Erick's Coffee House pentru intalnirea Schimbului de Carti. M-am prezentat insa foarte slab, nu citisem nici o carte, asa ca am adus inapoi ce luasem luna trecuta si mi-am tinut gura. Adica n-am avut nimic de spus referitor la carti, evident. Am ascultat insa mai atent decat de obicei. S-a discutat mult despre Dostoievski, ceea ce ma bucura, pentru ca ma fascineaza de fiecare data. Tot ma intreb cand se va intampla sa citesc si eu prima oara un rus. Probabil fac parte dintre cei care nu suporta sa citeasca de 3 ori in 3 feluri diferite despre aceesi chestie, dupa descrierea Tomatei. Numai asa imi explic de ce ezit sa pun mana pe un exemplar din Crima si pedeapsa ori Idiotul sau ce-o mai fi.
La intalnirea de azi au fost din nou multi oameni noi, ceea ce e surprinzator. Oare cati timisoreni au venit pana acum la SdC. Sa fie vreo 200? Ama probabil are o lista cu ei. Si vorbind de Ama, am fost nitel dezamagit de cat de putin a citit. Se vede ca e la scoala din nou. Ce ti-e si cu studiile astea... Nici Rebe nu a avut cu ce sa se laude, doar 2 carti, dar o intelegem ca nu mai are atata timp de cand cu nebuneala asta cu profesorii. E pe baricada, cu mana pe sabie nu pe carte. Din nou s-a vorbit de Conjuratia Imbecililor, sau mai nou botezata de Oaanaa, Timpitii. Cred ca va trebui sa o rasfoiesc si eu putin. Au lipsit niste oameni de baza, Radu si OvidiU, ocupati cu probleme de serviciu, Cami a fost un pic apatica, nu prea s-a implicat decat la Conjuratia Imbecililor. A revenit in schimb Tania, care lipsea de ceva vreme, si le-am revazut pe Gemenele Vitrege, Flavia si Andreea.
Cu cartile am terminat destul de repede, s-a vazut ca octombrie nu a fost deloc propice pentru lectura. Ne-am intins dupa la barfe si mondenitati, unde Rebe s-a aprins repede si si-a varsat naduful pe Andreea Raicu. Am ajuns cu totii la concluzia ca nu ne mai uitam nicicare la televizor, iar asta spune ceva despre mass-media vizuala: ne e sila de ea. Am analizat cu Danut adevarul din spatele documentarelor Zeitgeist dar nu ne-am lamurit prea tare. Au fost si cativa blogeri noi, astept inca link-urile ca le-am uitat. Probabil curand o sa vina si lista de prezenta. M-am intors doar cu doua carti acasa, aceeasi Dune: Casa Atreides si aceeasi Umbra a lui Ender. Sper ca le-oi citi luna asta.

Ps: cine nu si-a achitat ciocolata si ceaiul ne face cinste mie si lu' Danut data viitoare :p.

Later Edit: aveti aici pozele lui Razvan. Multumim pentru promptitudine.

9 comentarii:

  1. Poze: http://picasaweb.google.com/centurionghost/SchimbDeCarti
    Avand in vedere ca fac poze de 2 zile, va rog frumos lasati criticile de arta pt alta data; am facut si eu cateva instantanee...
    Schimbul de carti a fost mai relaxant decat data trecuta... poate pt ca am socializat ceva mai mult... Il astept cu nerabdare pe urmatorul sa va mai hartuiesc cu blitzu'

    RăspundețiȘtergere
  2. Da cine te-a criticat stimabile? Multumim pentru poze te asteptam si data viitoare cu aparatul. Schimbul a fost relaxat insa din poze se vede ca in afara de Tomata si Oana nimeni nu prea s-a straduit sa zambeasca. Am fost cam apatici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu, apatica? Te inseli. Nici acum, dupa un an, nu-mi recunosti dispozitiile. :)) M-am implicat si la Dostoievski, si la cartea aia cu prima noapte de dupa, iar la copilul divin n-am mai vrut sa dezbat ca toata lumea era deja plictisita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu m-a criticat nimeni, am spus asta doar daca are cineva intentia s-o faca... Mi-a placut la schimb (sa mai spun inca o data in caz ca nu s-a inteles din commentul trecut)...
    Imi plac momentele in care Ama spune: "Cine mai vrea sa vorbeasca?" si toti se uita pe pereti, sau isi trantesc ochii pe podea rugandu-se sa nu cumva sa-i puna ca in clasa a 2-a "sa spuna lectia"...
    Mi-a placut si partea "socializare" de dupa Schimb...

    RăspundețiȘtergere
  5. @razvan: am priceput. ti-ai luat precautii pt eventualele critici. nu suntem deloc perfectionisti in fotgrafie, cine vrea arta sa-si faca singur daca crede ca e simplu. Legat de ama, i-as sugera sa vina cu un catalog si sa nominalizeze prin tragere la sorti: unu de sus, unu de la mijloc, unu de jos si sa ne scoata la tabla.
    @camelia: am confundat apatia mea cu calmul tau. mea culpa.

    RăspundețiȘtergere
  6. am fost niste lenesiii! Noroc ca ne-am mai scos la descrierea cartii citind de pe coperta din spate. Dar intalnirea a fost reusita, mai ales din descrierea ta asa reiese :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim de pozeeee, Razvan. Ale mele sunt infioratoare. Nu indraznesc sa le pun pe niciunde. Tre sa scriu si eu azi despre eveniment, ca aseara m-am uitat la Persepolis si n-am ma avut spor dup-aia. :P
    Dar fain, ca de obicei. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucr ca am reusit sa fac cunostinta cu cativa dintre voi. A fost o placere. Richie, intrebare indiscreta: care este explicatia prezentei "samuraiului" (mai concret:sabia)? Ceva pasiune pentru "domeniul" acela?

    RăspundețiȘtergere
  9. Dap, chiar acum mi-am luat o carte a lui Mishima - Soare si Otel. :)
    Mi-s foarte fascinat de ei inca de cand am citit Musashi.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?