02 noiembrie 2008

The Midnight Meat Train: Filmul horror a anului

In contextul unor filme ca One Missed Call, Shutter, Mirrors, The Eye, The Ruins, Prom Night si alte cateva balarii cu pretentii de scary movie, din care cele mai multe erau remake-uri ale unor obscure (pentru americani) filme asiatice, The Midnight Meat Train vine ca o gura de aer (sau sange :v) proaspat. Ecranizare a unei scurte povestiri de Clive Barker, un maestru al horror-ului, filmul asta merita puncte multe pentru originalitate, realizare artistica, interpretarea excelenta a "raufacatorului" si finalul apoteotic marcat de o lovitura curajoasa in vintrele tale de iubitor de happy-end. Nu vreau sa va dezvalui prea multe, chiar daca ma mananca limba, dar e un horror si trebuie servit ca atare. Pe scurt e vorba de un fotograf (Bradley Cooper) dornic sa-si faca un nume in bransa care alege ca subiect pentru obiectivul camerei sale, viata New York-ului. In cautarea imaginii perfecte cerceteaza viata nocturna a orasului si da peste o serie de disparitii ciudate in randul calatorilor cu metroul din timpul noptii. Crezand ca a dat peste o poveste incepe sa-l suspecteze pe un tip ciudat (Vinnie Jones intr-un rol terifiant) ca fiind serial-killer si-l urmareste obsesiv nopti la rand. Ceea ce descopera va este rezervat sa aflati singuri.

Filmul are ceva gore (adica sange si maruntaie digitale) in momentele cheie insa in rest e destul de aseptic. Regia ii apartine lui Ryuhei Kitamura mai cunoscut pentru filmele sale japoneze cu samurai Azumi si Aragami. TMMT e debutul sau pe taram american si cred ca a inceput cu dreptul.
Trailer:

2 comentarii:

  1. In afara de subiectul captivant, nimic nu mi-a placut. Povestea mi-o imaginam total altfel; la mine un astfel de subiect incepe asa cum s-a terminat filmul. Nu mi-au placut deloc decapitarile digitale, sucul de rosii aruncat cu galeata; am mai vazut alte filme cu monstrii din metrou si au fost mult mai bune. I-am dat pe imdb un generos 6.
    P.S. Lui Vinnie Jones ii statea mult mai bine in "Snatch" sau "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" decat in postura de Silent Murderer...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imaginea aia face toti banii! Cred ca o sa ma uit la film. Muahahahaha!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?