29 ianuarie 2008

De ce sa iubiti barbatii?

Acum vreo 10 zile Ama, intr-un acces de nervozitate, publica postul "M-am saturat de barbati iresponsabili". Aducea in discutie, probabil ca un avertisment la adresa noastra, si un articol al unei tipe din Noua Zeelanda care visa la o lume in care barbatul era cam scos din peisaj si redus la un simplu instrument biologic(!). Nu m-am ingrijorat prea mult dar daca intra si romancele la idei de genu asta? Asa ca, fiind un tip prevazator, m-am lasat inspirat de Cartarescu si am cules de pe ici pe colo, cele mai relevante motive ca sa ne mai dati totusi o sansa in caz ca aveti dubii de ce sa ne mai iubiti:

Pentru ca scriem poezii, cantece si carti dedicate voua. Pentru ca niciodata nu va intelegem, dar nu renuntam sa incercam. Pentru ca vedem frumusetea in femei, chiar si cand femeile au incetat s-o mai vada in ele insele. Pentru ca putem rezolva ecuatii matematice si fizice lungi si complicate, dar ramanem fara vreo solutie cand vine vorba de femei. Pentru ca traim ca sa va facem sa zambiti. Pentru ca nu ne e niciodata frica de intuneric. Pentru ca nu ne pasa cum aratam sau daca imbatranim. Pentru ca insistam sa facem si sa reparam lucruri pentru care nu avem pregatire, cu increderea naiva a unui adolescent care stie totul. Pentru ca nu purtam si nu visam vreodata sa purtam tocuri. Pentru ca va admiram cand purtati tocuri chiar daca le urati. Pentru ca spunem povesti. Pentru ca ne e frica sa chelim. Pentru ca nu ne e frica de soareci. Pentru ca intotdeauna stiti ce gandim si intotdeauna spunem ce vrem sa spunem. Pentru ca cea mai mare frica a noastra este sa nu fim barbati adevarati. Pentru ca abilitatea noastra de a visa este probabil cea mai mare resursa de energie intacta de pe planeta. Pentru ca facem mari eforturi sa ascundem, fara succes, ca suntem fragili si umani. Pentru ca fie vorbim prea mult fie deloc. Pentru ca intotdeauna terminam mancarea din farfurie si suntem recunoscatori pentru ea. Pentru ca suntem capabili sa invatam si sa ne schimbam. Pentru ca suntem exploratori si visatori de neintrecut. Pentru ca va putem privi in ochi si face sa va topiti instantaneu. Pentru ca pentru noi nu exista niciodata prea multa adrenalina. Pentru ca nu putem trai fara voi oricat de tare am incerca. Pentru ca suntem aproape de voi cand aveti nevoie de noi. Pentru ca curatam semineul si ducem afara gunoiul sau va caram bagajul fara a intreba macar. Pentru ca suntem intr-adevar pe atat de simpli pe cat afirmam ca suntem. Pentru ca suntem destepti, tandri si puternici. Pentru ca emanam o senzatie de forta, de fermitate, de indrazneala. Pentru ca va putem oferi un umar puternic, pe care sa va sprijiniti. Pentru ca construim si cream ori de cate ori distrugem. Pentru ca va admiram feminitatea. Pentru ca suntem imprevizibili sau suntem atat de previzibili, incat va facem sa radeti. Pentru ca va facem mofturile, chiar si atunci cand ne enerveaza. Pentru ca uneori gandim si pentru voi, atunci cand voi simtiti si pentru noi. Pentru ca va alegem sa fiti langa noi. Pentru ca ne simtim mandri cand suntem alesi de voi. Pentru ca ne cerem iertare, atunci cand nici nu va asteptati. Pentru ca ne pierdem capul cand va vedem in lenjerie intima. Pentru ca facem sex, dar stim sa facem si dragoste. Pentru ca absolut intotdeauna avem orgasm. Pentru ca in pat nu ne plangem niciodata ca ne doare capul. Pentru ca radem de zapaceala, slabiciunea sau inocenta voastra dar nu o facem cu rautate. Pentru ca va tachinam intr-un moment si va complimentam in urmatorul. Pentru ca ne iubiti, si doar un barbat s-ar gandi ca acest lucru necesita explicatie.
...mai sunt :)

7 comentarii:

  1. Cel mai frumos post care l-am citit in ultima vreme! :) Mi-a placut mult asta: Pentru ca uneori gandim si pentru voi, atunci cand voi simtiti si pentru noi.
    Astea da, motive. ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. vorbeam de articol doar pentru a arata ce idei le mai trec femeilor prin cap.

    eu iubesc barbatii! :) (chiar daca ma enerveaza in asa hal incat sunt nevoita sa scriu asemenea posturi :D)

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos richie. chiar mi-a placut si m-ai pus pe ganduri :) :-*

    RăspundețiȘtergere
  4. V-am dat motivele, acum asteptam dovezile de iubire ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. pentru ca nu va este frica de intuneric.. DAAAAA!!
    si unde sunteti cand eu nu sting lumina? :-/

    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria, dai un telefon si venim imediat sa stam cu tine pan adormi

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasa postare. Insa trebuie sa recunoastem ca aceste lucruri nu sunt demonstrate des; totusi, exista si barbati care ne ofera motive sa ii iubim, exact cum este scris mai sus:)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?