Pai se pare ca vroiau sa se apuce si ei de afaceri curate si sa intre in legalitate. Problema e ca s-ar fi transformat din dusmanii industriei muzicale americane in competitori directi si legitimi. Megaupload asta era ca un mare dulap cu jucarii in care fiecare isi putea stoca chestii lasand apoi cheia sub pres. Asa ca jucariile se imprumutau gratis si in ciuda fabricantilor de jucarii. Normal ca proprietarii Megaupload faceau o gramada de bani din abonamentele pentru conturile de utilizatori premium si din publicitatea de pe site. Aveau in maini al 13-lea site din lume ca trafic, cu 180 de milioane de utilizatori inregistrati si 50 de milioane de vizitatori zilnici. Ca ei isi luau doza de porn, muzica, filme sau software, e o alta problema.
Tragedia lui Kim Dotcom (ce nume si la asta), fondatorul dulapului magic, e ca s-a gandit sa-si deschida un magazin de jucarii legal. In decembrie se anunta lansarea platformei Megabox, un potential concurent pentru iTunes si un promitator sut in vintrele gastii vesele formata din casele cele mai importante de discuri din State - RIAA. Megabox oferea artistilor (inca) independeti sansa de a-si vinde singuri muzica, pastrand aproape 90% din castiguri. Sau s-o dea gratuit primind totusi bani printr-un alt sistem numit de ei Megakey. Ba chiar tinteau si industria de film urmarind sa lanseze Megamovie care sa ofere filme premium gratuit. Cu asemenea ambitii Megaupload ar fi putut deveni un jucator important pe piata de continut digital, asa cu conditia sa-si fi convertit milioanele de utilizatori in abonati legitimi. Poate ca parteneriatele cu Rovi si Amazon chiar la asta ar fi contribuit.
In fine, restul e deja istorie. Megaupload a picat fulgerator, patronii sunt arestati, hacktivistii anonymous (enervati si de SOPA, PIPA si alte proiecte de ingradire a filesharing-ului sub numele stoparii pirateriei) au declansat contra-ofensiva punand jos (temporar) vreo 20 de situri "dusmane" iar noi, romanii, inca avem cea mai buna(?) viteza de download din Europa. Megaupload era doar unul din dulapurile de jucarii. Mai sunt si altele.
interesant este ca el si-a schimbat numele din Schmitz in .Com, pentru ca a mai fost incatusat/condamnat pentru diferite delicte in SUA cu vechiul nume si probabil ca vroia sa inceapa de la 0 cu DotCom. Yeah right!
RăspundețiȘtergereStii asta e o intrebare destul de buna, oricum ar trebui sa stim ca la mijloc sunt ca de obicei niste interese mult mai mari decat se spune la stiri ...
RăspundețiȘtergereviteza de download ? mhh, 10 Mb/s.
RăspundețiȘtergerecheck this http://mashable.com/2011/09/21/fastest-download-speeds-infographic/
Ștergere