14 mai 2012

Mai cinci zile si dam TESZT


Nici bine nu s-a incheiat FEST-FDR-ul organizat de TNT si iata ca se pregatesc sa ne aduca inapoi in sali cei de la Teatrul Maghiar de Stat, odata cu inceperea Festivalului Euroregional de Teatru TESZT. Ajuns la a cincea editie, festivalul reprezinta unul din cele mai importante evenimente teatrale ale Timisoarei. Pe durata celor 9 zile, din 19 pana in 27 mai, vor putea fi urmarite 16 spectacole, atat de teatru traditional, cat si de teatru-dans, la care se vor adauga si cateva concerte.

Fiind un festival euroregional programul va cuprinde spectacole ale teatrelor din Timisoara, Arad, Novi Sad, Subotica precum si ale catorva trupe de teatru-dans din Budapesta. In premiera se pare ca toate cele trei teatre de stat din Timisoara vor contribui la oferta multiculturala a TESZT 2012. Ba chiar si trupa Aualeu, Teatru de garaj si curte, va prezenta Ferma Animalelor in cadrul unei sectiuni muzicale. Piesa lor e oricum toata un concert.

Deschiderea festivitatilor are loc sambata, 19 mai, cu un spectacol fastuos coprodus de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" si Compania Forte din Budapesta pe baza poemului dramatic de Henrik Ibsen, Peer Gynt. Se pare ca e vorba de un basm in versuri ce va face uz de o mare parte din mitologia nordica.

Si tot ca o premiera va anunt ca voi fi blogger acreditat pe durata festivalului. Sper sa ma achit bine de sarcina de corespondent. Sincer, inca nu stiu prea bine la care piese voi ajunge, programul meu depinsand de multe variabile, dar mi-l clarific eu la timpul potrivit.

Un ultim detaliu legat de bilete: spectacolele invitate costa 20 (redus 10) lei, cele ale teatrului maghiar 16 (respectiv 8) lei iar pentru TNT si TGST preturile sunt cele aplicate de obicei de casieriile lor. Important de stiut insa, pentru devoratori exista si abonamente, un lucru chiar demn de tesztat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?