19 aprilie 2010

Romanul bate toba

Eu sunt roman dinala nevolnic care se mandreste tare cand vreun conational mai breaz face tara si natiunea demna de amintit in jurnale. Si-mi place cand lucrul asta se intampla in sport. Ca deunazi Lucian Bute. Baiatul asta se ridica din pat din cand in cand si-i bate toba pe americani, columbieni, mexicani si ce alti boxeri mai au peste ocean ca sa le aminteasca ca e un singur rege la categoria sa. El, romanul. Duminica dimineata, cand noi dormeam somnul odihnitor, Bute ii dadea somn lui Edison Miranda in runda 3. Upercut la barbie - noapte buna puisor. Era necesar. Stiti, din cand in cand leul mai tre' sa iasa din barlog ca sa mai muste niste alti lei, sa se vada ca e in forma si sa nu se-apuce hienele sa trancaneasca aiurea... Asta face Bute. Ieri si-a data centura jos pentru 7-8 minute si apoi si-a legat-o la loc. Multumim de prezenta, mai trimiteti unul peste 5 luni. Eu zic ca omul asta daca era fotbalist avea statuie si stadion cu numele lui. Noi nu ne dam seama ce reprezinta un campion la box... Asta sport frate.. munca, transpiratie, sacrificii, forta, atitudine, concentrare si efort si apoi bucuria de a fi in varf. Demnitate si modestie intr-un suflet urias. Si el vrea sa vina la noi, sa se bata live pt romani, sa nu ne mai trezim cu noaptea-n cap. Lasa ma Bute stai acolo ca-i bine. Nu veni aici ca daca se-ntampla vreun necaz sau ghinion sar sacalii pe tine uitand ca ai pus jos cinci lei acu ceva vreme.

In acelasi spirit al sportivitatii as dori sa le felicit pe fetele de la Oltchim, proapat calficate in finala Ligii Campionilor la handbal. Sincer nu stiu cand s-a mai intamplat o asemenea performanta.. presa zice ca in '89. Eram mic copil. Le doresc sa faca istorie, sa bata Viborgu si sa umileasca fotbalul in stirile sportive, acest bambilici cu barfa si cancan din care au mai mult de castigat frizerii decat spectatorii. Poate ma contrazice meciul Timisoara - Cluj de diseara...

2 comentarii:

  1. Chiar am prins treburile astea spuse pe Radio Guerrilla. Jos pălăria.
    În cazul lui Bute, ar mai trebui adăugat brain damage-u' pe care un asemenea sport ţi-l lasă.. Şi da: dacă era fotbalist, avea statui peste tot, aproape la concurenţă cu Eminescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo lui. Nici nu vreau sa ma gandesc cat efort si cate sacrificii este nevoit sa faca acel om.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?