20 aprilie 2010

Amalgam

Imi atragea azi cineva atentia ca am scris 5 posturi intr-o saptamana si am ramas consternat: Pe bune? Asa multe?! Ati prins ideea.. sunt un pic cam deconectat de pagina asta care-i zice Richie's Day. Presupun ca e ceva normal sa te mai si deconectezi.. mai ales cand chestiile ce-ti umplu ziua au tendinta sa se repete si sa devina o monotonie fada. Mai sa scrii despre ele iti lipseste ca sa-ti creezi o indigestie. The point is.. daca nu e mentionat nu inseamna ca nu s-a intamplat ci doar .. nu merita mentionat.

In fine, nici nu pricep de ce lumea citeste bloguri cand sunt atatea carti la indemana. Nu-i vorba ca ti-ar lipsi literatura adevarata, chestiile originale, paginile palpabile mirosind a hartie si cerneala tipografica. Te agaseaza din orice chiosc, vin la pret de ziar, e coada pe ele si ajung sa umple biblioteci in loc de creieri. Pot intelege de ce lumea scrie pe blog (comunicare, exercitiu de gandire, vanitate exhibata, defulari), de ce eu scriu pe blog, da nu pot intelege de ce citim atat de multe bloguri... care impreuna fac tot stiri, barfa, reclama si cancan. Consumabil, ca la tv. E weird... In ultima vreme, de cate ori simt "nevoia", dorinta, raspunderea ca sa mai scriu ceva pe-aici, iau o carte-n mana si-mi trece subit dupa cateva pagini. Realizez spasit ca scrisul e o arta in sine... si ca esti mai castigat citindu-l pe Palahniuk decat scremandu-te sa scoti ceva din propriul tau put al gandirii.

Cel mai satisfacator moment cand ascult muzica noua in mp3 e atunci cand aud o piesa atat de misto, pe care habar n-am cine o canta, cum se cheama sau daca am mai auzit-o, si rezist impulsului de a ma uita in playlist. Si rezist, si rezist, si tensiunea creste, curiozitatea ma mananca, da' eu tot rezist. Si apoi trec peste si in felul asta nu voi sti niciodata cand se va repeta... existand insa sansa unei surprize viitoare.

In fine, cat de stupid e sa-ti cumperi bilet de fir ca sa te duci pana la ghereta de unde sa-ti incarce astia cardul de calatorii.. It's fuckin' retarded..but i did it with a smile.

Cred ca toata lumea are ceva cu Posta Romana.. chiar si eu. Mi se pare o imbecilitate crasa ca la Oficiul Central, mesagerie/coletarie, cum io spune.. sa aibe un singur calculator pe care sa se proceseze si depunerile si scoaterile... nici nu-i de mirare ca lumea prefera curieratul. Nu doar ca e rapid, dar e si mai operativ futui..

Ma apuca pofta de concerte...iar ma vad prin "delegatii muzicale" desi am zis ca anu asta stau pe curu meu ca am ceva treburi de facut. Gen, renovat camera si upgraduit rasnita de tastat pe interneti. In termeni juridici - a cam cazut in desuetudine!

Sunt constient ca serialul tv e cea mai abila, perfida, subtila si facila arma corporatista de controlat masele ca sa stea cuminti pe canapea, dar totusi, chiar daca o faultez cu torrenti zilnic, sunt obligat sa recunosc ca e cea mai dulce adictie.. vine in doze de 40 de minute si tine o zi intreaga fara efecte secundare...cel putin nu imediat..

Apropo, se publica in curand Odiseea Spatiala 2001 la Nemira. Awesome

Un comentariu:

  1. ea: citesti bloguri? ce bloguri citesti?
    eu: o gramada de bloguri. le citesc in reader
    ea: pe care le citesti cel mai des?
    eu: stai putin
    eu: http://richietm.blogspot.com
    ea: :)) nu credeam ca citesti bloguri asa cunoscute... mai un pic si ziceai zoso
    eu: dar stii ce citesc cel mai mult si mai mult. ghici
    ea: nu stiu
    eu: ce sharuiesc altii in google reader:D
    ea: :))

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?