23 septembrie 2009

Si porumbelu' a scapat

Timisoara era sa fie azi mai saraca de un porumbel. Nu zic ca asta ar fi facut cine stie ce diferenta dar totusi...sa fim chiar indiferenti? Oricum, pedalam eu de zor prin oras pornit pe fapte mari - sa descopar locuri de jucat fotbal pentru blogarii mei credinciosi - si am ajuns prin Maria pe lina de tramvai de pe strada Doja. Pe acolo e cam inghesuiala si n-ai cum sa circuli decat pe linia de tramvai. Ceea ce nu-i deloc indicat mai ales cand vine un tramvai numit dorinta sa te spulbere din spate. M-am tras olecuta mai pe trotuar sa-i fac loc namilei de fier plina cu pensionari si elevi, apoi dau sa ma incadrez in spatele lui, cand ... de sub ultimul vagon se rostogoleste ca-n filmele cu brucewillis un porumbel ciufulit. Doamne ce cocos zice el...nu ma, nu zice nimic...ci sta ca blegul in picioare si se clatina privind la mine cum ma avantam spre el in urmarirea tramvaiului. Si nu, nu se da la o parte nici de-al dracu. Io aveam si ceva viteza, el incapatanat, pan la urma cel mai destept cedeaza, trag de ghidon si franez mai sa cad, ma uit la el din mers si-i prind tulburarea din ochi, Doamne ce nebun sinucigas, plec mai departe. Nu trec nici cinci secunde si aud scrasnet de frane in spate, intorc capul la timp sa vad o Dacie papuc ratand la milimetru zburatoarea nauca iar pe sofer facand manevre disperate de reintrare in trafic. Cata agitatie pentru un porumbel ati zice. Nu stiu prieteni dar ieri a deraiat un tramvai in Timisoara urat de tot.... si azi unul in Bucuresti...din cauze neclare. Eu nu zic nimic dar lucrurile vorbesc de la sine.

8 comentarii:

  1. Porumbeii se ghidează după liniile de câmp magnetic. Aşa spun experţii (citeşte pasajul despre porumbei)
    Nici porumbeii nu mai au orientare-n lumea asta :)
    Sau doar eu văd o grămadă de porumbei lipiţi de asfalt ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu merg pe varianta George din Seinfeld... :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt şofer şi odată am văzut un porumbel exact în mijlocul drumului pe banda mea. Nu era mort, dar era clar că fusese lovit şi "avariat" nu putea să zboare. Se uita îngrozit cu vine Moroi într-o maşinărie albă să-l facă terci. Am oprit de la 50 la oră, în 4 metri. M-am coborât şi l-am apucat grijuliu şi l-am pus lângă tulpina unui pom, de pe margine. Era oleacă de spaţiu verde (pe Rebreanu s-a întâmplat). S-a format în spatele meu un cârd de vreo 500 de metri dar nimeni nu a claxonat. Nimeni nu mi-a băgat organul în esofag. Toţi au aşteptat "cuminţi" să duc biata necuvântătoare la adăpost.

    P.S. Să ne zici ce ai decis şi unde se va desfăşura fotbalul. Vin şi eu să te(vă) cunosc şi să-mi dai o bere. :P. Valenţe sportive nu prea am pentru că am 120 de kile. Dar "valenţe" bahice, am din greu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Terorism urban prin sabotaj cu porumbei, va zic !! :))

    BTW, referitor la porumbei cu death wish, eu am avut aceeasi neplacere ca si tine, doar la viteze mai mari. Convoi mic in drum spre Timisoara, tata in fata cu Octavia lui, eu in spate cu Fiona mea. Porumbelu' sinucigas vine, se asaeza pe asfalt, tata trece peste el si ii vine brusc porumbelului sa decoleze (de sub Skoda). Evident, palit la cap si buimac, se reculege de pe jos, urmand sa-si incerce soarta si cu Fiona mea. Care Fiona s-a demonstrat a fi necrutatoare in fata inaripatei buimace care statea pe carosabil, privindu-ma cum ma indrept vertiginos cu 110 km/h spre ochii ei bulbucati. Nici un reflex. Nicio zvacnire. Nici macar o secunda. In spatele meu, s-a ridicat un nor de pene... Verdict : moarte prin decapitare... Pacat... :(

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dan: am citit, thanx. E posibila explicatia lor pentru porumbei. Li s-a stricat busola pur si simplu. Totusi nu zice nimeni nimic de ce a deraiat tramvaiul ala?

    @Cartitoiu: varianta aia nu o stiu.

    @Moroi si Raka: unul salveaza celalalt omoara. C'est la vie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Încă se cercetează probabil. Se impune şi o comisie care să cerceteze cazul, bla bla bla...ca la noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tramvaiul e fratele mai mic al trenului. Fraţii mici îi imita pe ăia mari. Easy :))

    Sau ai putea spune că "lucrurile vorbesc de la şine" :))

    RăspundețiȘtergere
  8. ioooi! :)
    George considera ca el si porumbeii "have a deal", adica ei ar trebui sa se simta sa se dea din calea cetatenilor cand respectivii trec pe drum. Si e un episod in care evident calca peste ei cu masina si urla "We had a deal!!"
    Well, you had to be there:)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?