25 august 2009

Tigara de dupa


Asta e singura tigara cu care sunt de acord. Dap, cu riscul de a ma prabusi de pe piedestalul de chistoace de tigara stinse pe care atitudinea mea anti-tabac m-a urcat, eu, tipu care nu pune tigara in gura si isi "mustra" prietenii care fumeaza, se declara sustinator al fumatului de dupa ... amor. Mai mult, cred ca acela e singurul caz in care m-as duce dupa tigari. Glumesc... tin un pachet pregatit pentru cazuri speciale! Dar deviez de la subiect. Important e ca nu sunt obtuz in aceasta privinta si, chiar daca consider fumatul ca sa mai treaca vremea similar cu mancatul semintelor spre aceeasi finalitate (adica o activitate aproape inconstienta), momentul "tigarii de dupa" imi pare la fel de intim cu activitatea care il precede.
Scenariu: doua trupuri goale, transpirate, intinse pe cearsafurile mototolite, abia potolindu-si bataile frenetice de inimi. Intr-un final ea se ridica cu miscari lente, se intinde spre noptiera si scoate o tigara din pachet, nestiind ca ochii mei o urmaresc atent printre pleoapele intredeschise. Trage draperiile, deschide usa la terasa si iese pe balcon in noapte. O mica flacara si un capat rosu de tigara aprinsa. Inspira cu aviditate fumul aromat si zambeste distrata la stele. O semiluna isi depune razele pe fruntea ei alba si senina. Isi duce ritualul serii la final. Atunci eu ma ridic incetisor din pat, ma apropii tiptil din spatele ei, si, tinandu-mi respiratia, ii fac vant peste balustrada o cuprind in brate depunand un firav sarut dupa ureche. Tigara de dupa e intoarcerea la inocenta dupa caderea in vartejul pasiunilor carnale.
Acum sa nu se inteleaga ca sunt atat de fascinat incat in clipa urmatoare voi cere un foc. Tigara de dupa are sens doar pentru fumatori, noi restul ne multumim sa contemplam actul. Intimitatea aceea ne e complet straina. Si tocmai pentru a-i pastra semnificatia senzoriala unica e bine sa fie limitata la o singura tigara. Mai multe ar vulgariza momentul. Sa le pastram pe mai tarziu, daca intelegeti ce vreau sa zic...

12 comentarii:

  1. Am fost fumător, şi acum sunt anti-fumător activ (activ = predau la fumători lecţii de moralitate în speranţa că se vor lăsa, încercând să nu par prea ipocrit). Ideea este că am fost şi fumător, iar femei am avut , că de astea niciodată nu o să fie lipsă. Unde vroiam să ajung (am cam deviat) ... ideea este că ţigara de după, de înainte, sau în timp ce (!?!) nu este cu nimic specială. Nu are nimic intim în ea, nimic erotic, nimic fetişist. Pur şi simplu la numărul 2, ne puţeau gurile a scrumieră şi cam atât. E o idioţenie "ţigara de după", din păcate o idioţenie pe care o observ abia acum când m-am lăsat. Pe atunci era aproape ca mersul la vecernie în Moldova. Obligatorie !

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, vai! Eu am avut noroc cu iubiti nefumatori [in sensul ca am scapat rapid de aia care fumau]. Si mi se pare o scarbosenie sa se puna sa fumeze. Eu fiind epuizata, abia respirand, traspirata, sa isi aprinda cacatul de tigara si sa ma astupe si sa mi se lipeasca tot mirosul ala de piele si de corp, bleah [ca nu toate lumea are balcon]. Nu, nu...

    Si ca sa nu spui ca-s singura, uite un story de-a lu' sora-mea:
    Ea: Am cunoscut un tip, super dragut, inteligent, danseaza super bine, sexul a fost bestial, aproape incredibil... si ghici ce-o facut?
    Eu: Nu si-a dat jos sosetele?
    Ea: Nu, vaco! Si a prins o tigara! M-a facut sa-l detest complet!
    THE END

    Tot atat de bine poate sa-si ia un pahar cu vin si sa mearga pe balcon [daca ai unul]. Sau fara nimic, doar la o gura de aer, nu una de fum sau alcool.

    Deci subscriu la ce-a zis Moroi, cu paranteza ca eu nu am fost fumatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Moroi: felicitari pentru intoarcerea la "normalitate". Sunt curios daca lectiile de moralitate pe care le predai au vreun efect in randul fumatorilor. Renunta careva?

    @Anda: desigur ca in camera nu as accepta. Dar in scenariul meu idealist pare o chestie misto cu conditia sa te detasezi ca si cum ai privi un film.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt fumătoare. Nici nu am fumat vreodată. Nici înainte şi nici după. Dar prezentând fumatul aşa romantic cum ai făcut tu şi limitându-l strict la momentul invocat de tine, recunosc că sună bine :) Ca idee, ca imagine, nu ca act în sine.

    P.S: Foarte tare faza cu "ii fac vant peste balustrada"

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu aș fi aruncat zdreanța peste balustradă...
    Dar ăsta-s eu, mai din topor: după sex, dormim, ce plua mea! Că suntem obosiți! Nu te apuci să deschizi ușile spre balcon, să faci curent p-acolo să mă trezesc cu măselele umflate! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. @Corina: cum banuiesti probabil asta e locul in care idealizez banalul si ma joc cum vreau eu. Exercitiu de imaginatie il numesc.

    @Hubba: stii ce, cred ca bine zici. noroc ca n-am balcon.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tigara de dupa mi se pare extrem de senzuala, in ciuda faptului ca sunt un antifumator convins.
    In trecut am avut un pact cu o fosta prietena, ca are voie sa fumeze la mine acasă doar dupa ce facem sex sau mananca.
    Frigiderul meu este folosit doar pentru a tine alcolul la rece, deci pactul era bun, vrei sa fumezi? te rog...

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie-mi place scenariul tau de film, desi nu fumez;)).

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici eu dar ma prefac destul de bine cand am chef...

    RăspundețiȘtergere
  10. am avut ceva succesuri ... dar procentajul e undeva pe la 30% din prelegeri reuşesc măcar să-l facă pe respectivul/respectiva să îi dea un "second thought". Scuze de întârziere, nu am avut acces la net vreo 2 zile.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da totusi te-ai intors :). Pai eu iti doresc ce le doresc si blogerilor, sa-ti creasca traficul pe la prelegeri...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?