10 iunie 2009

Piratii au reprezentant in PE

N-am fost la vot pe 7 iunie. N-am avut timp, n-am avut chef, n-am avut motivatia necesara si ce e mult mai important, n-am avut cu cine sa votez. Dar, lucrurile ar fi stat complet diferit daca exista un Partid al Piratilor si in tara asta de doi lei. Ca in Suedia. Un partid care sa urmareasca reformarea radicala a legislatiei europene "in domeniul proprietatii intelectuale, patentelor si dreptului autoritatilor statului de a-si supraveghea cetatenii." Un partid cu 40 000 de membri care a fost in stare sa obtina un loc (poate chiar doua) in Parlamentul European. Ce program au Becali si Vadim? Ce vor ei sa faca pentru romanul fara SUV, cont la banca si care nu e suporter. Partidul Piratilor e al treilea partid din Suedia dupa numarul de membri, iar asta zau daca nu spune ceva despre prioritatile unor oameni care nu stau aproape de varf in ce priveste nivelul de trai din UE, insa sunt mult deasupra noastra. Daca stau si ma gandesc la cati tineri ca mine stau la ora asta la calculator si scriu, descarca, vizioneaza, converseaza sau toate deodata, simpla mentionare a existentei unui partid de asemena tip pe lista de votare ar fi avut un efect greu de imaginat. Eu unul mi-as fi carat toata familia la vot. Iar asta da un semnal clar. Pe fondul apatiei care a cuprins sentimentul civic al cetateanului european, nu ai nevoie sa convingi o masa mare de oameni ca esti capabil sa rezolvi o multime de probleme. E suficient sa gasesti o problema mica dar de notorietate, sa-ti dedici toate resursele rezorvarii ei si astfel vei castiga atentia tuturor apaticilor care se confrunta cu acea problema. Si suportul lor, precum si al celor pe care ei ii vor convinge ca e bine sa te sustina (sa fim seriosi, cine nu si-a convins vreo ruda sa stampileze intr-un loc sau altul). E vorba de specializare, simplu. Nu trebuie sa arati ca te pricepi la toate. Trebuie sa stii sa rezolvi un singur lucru si lumea iti va da puterea si increderea sa faci mai mult.

8 comentarii:

  1. deci mie imi e groaza de ce imagine ne va face becali, vadim e inteligent(chiar daca o mai ia pe aratura e inteligent, nu poate nimeni contesta asta) deci nu imi fac probleme ca se va duce in mijlocul parlamentului si va striga la toti hahalere si zdrente...si asa imaginea nostra e cum e in europa acuma va fi dezastru...ce minte or avut cei care l-au votat?
    offtopic..do u have twitter?

    RăspundețiȘtergere
  2. O fi Vadim inteligent dar daca o ia razna pe-acolo o sa avem ce scrie.
    Nu n-am twitter :). Nu e pentru mine, cred.

    RăspundețiȘtergere
  3. of..."ne-am ras" cu gigi acolo ..concluzia la comentariu de mai sus ca am uitat sa o scriu

    RăspundețiȘtergere
  4. adevvar graiesti, domnule Richie!

    Nici n-as fi stat pe ganduri si m-as fi dus la vot. Si votam corsarii fara constrangeri :) entru ca daca demonstra ca poate sa-mi rezolve o problema specifica mie, si se si tinea de promisiune, ar avea sprijinul meu necontenit. Si probabil a multor atora la fel ca mine, ihtiati de actuala componenta a clasei politice.

    La noi inca merge duma aia de doi lei cu "votezi pe cine vrei, DAR iese cine trebuie" si asta e mai mult decat jignitor pentru tine, in primul rand , ca alegator de locatie a stampilei :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Aveam si noi, la un moment dat, ceva de genul "Partidul mancatorilor de ciocolata"... cine stie, ar fi putut fi raspunsul la multe din probleme noastre! :)

    In alta ordine de idei, chiar daca Suedia nu este varful de lance al prosperitatii economice, totusi a compara tarisoara asta infecta cu acele taramuri, pentru mine este o utopie. Esti obraznic! :) La noi probabil ar fi mai de actualitate un Partid al PiraTAtilor... e-he, ce de membri ar avea! :) Ce sustinere financiara din partea industriei underground... Ce masuri economice, fiscale, legislative ar propune...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Raka: vedem la prezidentiale daca iese cine trebuie :)

    @carlitos: radem noi radem dar chestia e serioasa. Partidul Piratilor Suedezi a crescut mult dupa scandalul cu inchiderea Pirate Bay, apoi legile de interceptare telefonica si monitorizare a traficului pe internet. Sa nu uitam ca in China de la 1 iulie s-a decretat ca toate computerele furnizate dupa aceasta data, trebuie sa aiba pre-instalat un filtru si un software de monitorizare (chipurile anti-pornografie dar stim cu totii ca asta e bullshit). A, si ca fapt divers, Partidul Piratilor exista si in Austria, Germania, Franta, Spania ;)). In curand, si in Romania, mi-ar place sa aud la radio.

    Buna gluma cu Partidul mancatorilor de ciocolata. De ce a disparut, nu avea destui membri? Tomata , Alice, ce asteaptati fetelor...

    RăspundețiȘtergere
  7. Rdem noi, radem, dar nu a fost o gluma... de vreme ce oamenii se obosisera sa faca toate demersurile legale pentru inregistrarea "cu acte" a partidului lor. :)

    Revenind la piratii nostri, nu pot decats a-ti reamintesc: ai grija ce-ti doresti, pentru ca s-ar putea sa se implineasca. ;)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?