24 mai 2009

Reguli de circulat cu castile-n urechi

Acest post nu se adreseaza celor 2 pensionari care ma citesc dar nu asculta muzica la mp3 ci doar celor ca mine care umbla pe strada cu mainile in buzunar, capul plecat si dopuri* in urechi!

*dopuri = (jargon) casti audio tip Inside cu sistem super XBS, magnet neodymium si frecventa de raspuns de-a dreptul nesimtita.

Deci cum ne deplasam corect in traficul pietonal atunci cand ascultam muzica in mp3:

- in primul rand nu dati din brate. Poate sa strige cat vrea tipul de la mic "Ridicati mainile in aer!!", NU, nu le ridicati. Puteti cauza atacuri de panica sugerand ca sunteti vicima unui atac armat.

- nu incercati sa mergeti in ritmul muzicii decat daca e un bass monoton. Daca e ceva breakbeat, cu ruperi de ritm sau alternativ o sa va rupeti picioarele.

- fara pam-pam-pam-pa-ram din gura, e total ridicol, se accepta doar hmmm-aieli si nanana-uri intre anumite limite. Foarte important: nu miscati buzele dupa versurile pe care doar voi le auziti cand priviti pe cineva in ochi. E confuzant. Respectiva/respectivul va crede ca va adresati lui/ei, va raspunde, iar voi veti ridica senini din umeri ca doar sunteti surzi. Penibil si nepoliticos.

- interzis gestul asta :z. E doar pentru familie (asta incluzand si prietenii).

- nu imitati instrumente muzicale: chitari, tobe, clape. Nu va aflati la Britain's got talent.

- pastrati ochii deschisi. Stiu ca traiti muzica dar totusi tineti si la viata voastra; nu doriti ca piesa sa se termine intr-o ambulanta, mai ales atunci cand traversati fara sa intoarceti capul ca sa nu va pice dopurile.

- foarte important: a nu se folosi pe bicicleta; pe cuvant, am invatat pe pielea mea cand la o frana, m-am ridicat pe roata din fata. Eram cufundat in versurile Killers...

- incercati sa nu ganditi prea mult, deseori gandurile se materializeaza in vorbe rostite cu voce tare gen "Ce cur misto are asta din fata mea, numa de-ar pune o frana brusca soferul!" Veti fi etichetati incorect.

- daca trebuie sa conversezi cu cineva scoate-ti muzica din cap, caci altfel volumul tau va speria toata farmacia: ceva gen FLUOCINOLON VA ROG! ... Fugiti ca se ia!!

- PUNE-TI TELEFONUL PE VIBRATII ... SI ATAT. E naspa sa lasi un firobuz intreg sa-ti asculte maneaua pana ti se termina tie hausu din casca.

- circulati dracu pe trotuar sa nu se faca coada de taxiuri in spatele vostru.

- combinatia cu ochelari de soare e fatala: va considerati total invizibili si invulnerabili.

Analiza este bazata pe experienta proprie in toate cazurile mai putin de unul. Va las pe voi sa cugetati. Si, bineinteles, sa mai adaugati.

Update:

- nu ascultati stand-up comedy in casti, pe strada, razand ca apucatii. In cele din urma cineva va interpreta situatia drept una clinica de "probleme la mansarda" si va sesiza echipa halatelor albe ca le-a scapat unu. (thanx oana)

- nu sheruiti dopul* ! sheruiti doar muzica...

- nu circulati pe strada doi cu o pereche de casti, de parca ati fi siamezi legati printr-un "cordon ombilical" si orice biciclist ar vrea sa va desparta. (se accepta daca stati pe banca, in tren sau in pat).

19 comentarii:

  1. Excelent! Am murit de râs citind.
    Să spun ce reguli încal :D
    - aia cu versurile dar foarte puţin... adică un cuvânt la vreo 3 piese... cam aşa... Nu mă pot abţine.
    - nici de la aia cu imitatul instrumentelor nu pot!!! mai ales când aud coarde care-mi pulsează venele. Încerc s-o fac cât mai subtil posibil, doar aşa cu degetele puţin puţin... Ştiu că-i lame, dar...
    - mai uit din când în când să pun telefonu pe vibraţii... ghici ce "manea" am la ringtone... asta http://www.youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0

    Mp3playerul te duce în alte locuri, de-asta te trezeşti cu priviri ciudate aruncate spre tine şi ai probleme de genu. :) Totuşi... e fain să-l vezi pe unu "simţind muzica", cu ochii închişi imitând chitara şi dând din cap... "Ce prost..." :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Posesor de dopuri veritabile, dar cu un avantaj: MP3Playerul meu este chiar telefonul, deci nu am probleme cu apelurile. Cand stau in autobuz, uneori inchid ochii.

    O alta regula pe care o propun e sa-ti pastrezi mereu ambele casti in urechi, ori sa ti le scoti pe amandoua. Mai ales cand esti cu gagica de mana :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ce incalc eu? hmm....daca ascult radio si ascult farsele lui buzdugan rad pe strada ...asa mai ascuns,cu mana la gura etc da nu ma pot abtine uneori :)) si am si prostul obicei de a bate ritmul cand sunt in autobuz :) sau sa murmur melodiile :D dar da trebuie sa ma dezvat ..sa tin pentru mine :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Va dati seama ca eu pe toate le-am incalcat la un moment dat :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci:

    Eu ma deplasez cu castile in urechi cand sunt pe jos sau pe bicicleta. Nu le dau atat de tare incat sa n-aud ce se intampla in jurul meu. Zgomotul orasului e mai puternic decat volumul meu.
    De cantat, cant, dar doar imi misc buzele, fara sunete. si mai dau si din cap cateodata cand is atenta la melodie si imi place. :)))
    De dansat pe strada nu dansez, da' mai dau din picior daca stau la semafor. :P
    Telefonul e pe vibratii tot timpul, ceea ce il enerveaza pe taica-miu ca tot timpul ma suna cand sunt pe drum si n-aud.
    As asculta un audiobook pe mp3 player, da' nu m-am chinuit inca sa gasesc ceva care sa ma intereseze.

    RăspundețiȘtergere
  6. tare faza cu "dopurile"...recunosc..am incalcat regula cu imitatul instrumentelor(dar asa subtil de tot), mai imi scapa cate un vers, dar fff rar si ma uit apoi in jur(hihi), mai ascult radio din cand in cand si zambesc(dar asta e bn, tb sa mai si zambesti lumii)...
    un mic sfat: dopurile sa fie vizibile cat de cat(sau un fir, ceva), sa se prinda lumea ca dc iti vorbeste, nu prea auzi...nu sa creada ca esti retard si nu stii sa raspunzi la o intrebare...
    razvan: tare maneaua ta ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. sooooo true. genial post :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. vaai eu ascultam asta-vara matinalul de la guerrilla pe strada si radeam ca apucata. bineinteles ca toti se uitau la mine ciudat, mai ales ca am parul lung si nu se vedea ca am chestii introduse in urechi ;))

    RăspundețiȘtergere
  9. @Tomata: chestia cu audiobookul suna interesant. merita investigat.
    @adriana: observ ca esti mai grijulie decat restul. foarte bine.
    @dan: hehe, mersi!
    @bloo: cred ca ai fost specatcol :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Bre, la aia cu "ce cur misto are aia", ma indoiesc ca etichetarea ar fi INCORECTA! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. probabil exceptia e aia cu maneaua din telefon...

    RăspundețiȘtergere
  12. Excelente observatii, mai ales ca ma lovesc de astfel de probleme zi de zi ( merg destul de des cu castile in urechi, dar evit sa fac in mare parte ceea ce ai scris tu mai sus ).

    Ar mai fi ceva legat de casti. Am patit faza asta cand eram intr-un autobuz, stand lejer intre o groaza de pasageri. Prin castile mele se aude destul de tare si daca se mai pune ca ascult si rock...

    In fine, ideea este ca am nimerit o melodie care incepea destul de incet si la un moment dat pornea extraordinar de tare ( Firefly - You decide). In stanga si in dreapta mea au tresarit acele persoane( am nimerit si eu niste babe ). Lectia, verificati volumul sa nu ii cauzati cuiva vreun infarct...

    RăspundețiȘtergere
  13. bună, bună însemnarea =))

    într-adevăr, de luat în seamă atunci când eşti utilizator înrăit de căşti cu dop care (te) izolează al naibii de bine de mediul înconjurător. şi apropos de bicicletă, aşa mi-a venit un chef de plimbare acuma :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Stiu perfect cum e, la fel ca multi altii decat cu toti fraerii dupa tine si toate tar***e mai bine singur , mainele in buzunar si bineinteles muzica la maxim, pentru mine .. cea mai nasoala faza care pot sa o patesc cand merg asa e sa urmeze in playlist o melodie, si acea melodie sa imi fie si ringtone si sa se porneasca deodata, pentru ca la telefonul meu suna si in casti si in difuzor cand ma apeleaza cineva .. si cateodata nah , nu iti dai seama .. pana te trezesti ca toata lumea din jur se uita ciudat la tine .. si tu zici .. ah .. e de la bluza cu Gorgoroth ( detine cruci intoarse ) si mergi mai departe .. pana vezi ca piesa se opreste si incepe inapoi iar tu nu ai apasat nici un buton .. atunci bagi capul jos si mergi mai repede .. asta in cel mai fericit caz sa nu fii in bus sau tramvai .. si da faza cu stand-up comedy show am patito si eu, trebuia sa vina Teo de la dekko caffe in Oradea si mi`am bagat pe telefon ceva de la el sa ma obisnuiesc mai tare .. si era o faza cu Eminescu, nu mai tin minte cum era exact dar am bufnit odata in ras in bus , iar cand am vazut ca se uita aia la mine cu o privire de zici ca le datoram bani, m`am prefacut ca vorbesc la telefon, :)) .. oricum in ziua de azi e o experienta si sa umblii cu castile in urechi .. fain post .. tinetio tot asa .. Bafta !!

    RăspundețiȘtergere
  15. whahahha cu stand-up comedy-ul am patit o si eu :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Prea bestiale sfaturile tale. Felicitari.

    O lectura intradevar placuta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sfaturi foarte bune de urmat! Cred că merită să le scri și celor care umblă în haită cu telefonul de enșpe mii de lei și volumul la maxim pe ritm de haus și manele. Sunt mulți indivizi de genul ăsta care merită un how-to special!

    RăspundețiȘtergere
  18. Eh, aia cu versurile o incalc si eu, putin mai mult, ce`i drept :D In rest, urmez cu sfintenie sfaturile astea.

    RăspundețiȘtergere
  19. @miscellaneous11: foarte bine atunci, iti prevad o viata lunga :))

    RăspundețiȘtergere