23 mai 2009

Natura dezlantuita

Aseara pe dupa miezul noptii stateam eu pe burta in pat, pregatit sa intru in lumea onirica, cand deodata aud tropaieli pe colidor. Babacul meu se trezise brusc, si, ca un om vigilent, si-a dat seama ca flashurile alea de afara combinate cu totala bezna stradala oferita de Electrica nu aduceau nimic bun. Mai mult prevesteau mania divina: furtuna de vara! [Da, stiu ca-i primavara teoretic, da cand afara sunt 35 de grade la umbra se duce dracu toata teoria] Revenind la babac. Tatal meu e prevazator de felul lui, le simte cand sunt pe-aproape, o fi experienta de vina sau poate sufera de sindromul "ca n-am tras podul de la mal".

Tropaiala lui m-a desteptat si pe mine, chiar daca eram rupt de oboseala, si uitandu-ma pe geam am presimtit ca vine un groaznic. Asta batran era deja prin curte, se lupta cu vijelia, de fapt privea cum zboara ghivecele, cactusii, masa cu scaunele etc. Io, mai pe interes, mi-am amintit ca n-am inchis geamul la masina (ca sa se racoreasca, gen). Bad choice. Am tasnit in strada in pijamale si m-am invaluit cu un nor de praf. Am ajuns in final la masina, am descuiat, basculat geamul si m-am intors repede in curte. Apoi am asigurat cainele. Nu doream sa-l gasesc in alta curte, ce naiba. Deci, l-am bagat in garaj. Cum nu ploua inca am incercat sa-i calmez pe ai mei care alergau ca disperati. Era oricum prea tarziu. Vantul isi facuse damblaua, adunam noi dimineata trandafirii decapitati ai maica-mii si ghivecele imprastiate. Am urcat sus mi-am scuturat praful din par, am scos electricele din priza (ultima oara mi s-a ars compul) si am asteptat sa cada cerul pe noi. Acum dimineata am vizitat teatrul de lupta inainte de a veni la munca. Se putea si mai rau. Umbrela si masa de plastic au scapat intregi multumita vitezei de reactie a batranului. Anul trecut mi-a culcat un visin gros cat bratul la pamant, coroana lui plina cu visine odihnind flexata pe gazon. A trebuit sa stea proptit in carja vreo luna sa-si revina si sa-mi coaca ceva fructe. Deci vedeti ca-i fain la casa, dar uneori esti aproape de o criza de nervi, daca nu ai spirit de american resemnat in fata tornadei, asa ca mine :D.

Ps. Radu, cum ai supravietuit?

4 comentarii:

  1. La mine n-a fost asa grav, azi-dimineata cand am iesit sa constat prejudiciile am vazut ca trandafirii erau bine-mersi, ghivecele la fel, ba chiar noua planta care statea fragil agatata de sarma a inflorit!

    Singurul lucru la care m-am gandit era: Si eu care am uitat sa ud gradina...

    RăspundețiȘtergere
  2. la mine a fost foarte interesant...s-au rupt ceva crengi de pom da vaza cu flori de pe masa din curte (ne ferita ) nu a cazut pe jos, strange...neah noi nu ne-am super agitat am acoperit doar balansoarul si am inchis solarul :) restul ...a supravietuit cumva

    RăspundețiȘtergere
  3. Jaleee. Eu eram bine merci online, ma uitam la un film in timp ce citeam un articol. En fin .. :) Cand incepe urgia... Si eu am o fobie, ca stau la mansarda si am geamuri de mansarda, adica pe acoperis, si mereu mi-e groaza ca vine o grindina si mi le sparge, si sa vezi atunci distractie.

    Am iesit si eu in curte sa indrept ghivece :)) Dar na, dupa o vreme am adormit, ca nu mai rezistam. Uffff :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eh, si eu daca adormeam ma trezeam dimineata. N-am avut norocul

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?