03 noiembrie 2008

Ochii tai


Dacă ochii sunt oglinda sufletului iar sufletul se spune că este nemuritor se poate ca privind în ochii tăi să descopăr calea către veşnicie? Pentru că te-aş privi la nesfârşit...

Iar când mă uit în ochii tăi ireali îmi regăsesc propria reflexie privind în acei ochi ai tăi de un infinit de ori. E delirant... Sunt absorbit în vidul din spatele retinei tale la fel ca raza de lumina a unui astru muribund care se prăbuşeşte în singularitatea unei găuri negre. În moarte şi în veşnicie. Totul va fi dat uitării, inclusiv uitarea.

Privirea ta stelară îşi schimbă des nuanţele, ca zilele de toamnă, ca frunzele copacilor din luna lui noiembrie, numai că ea nu se stinge pentru a renaşte din nou la anu, ci doar se îmblânzeşte. Atunci când focul ei s-a domolit îţi pot şi eu răspunde la simpla întrebare al cărei dureros răspuns parcă-l aştepţi de-un veac.

E greu să îţi explic de câtă stăpânire şi concentrare e nevoie ca să-i rezist şi să nu-mi pierd în ochii tăi şi ultima fărâmă de umanitate. Iar tu mai vrei să-ţi şi răspund pe loc la întrebarea pe care atât de inocent ai aruncat-o: Mă iubeşti?

Până la capăt.

Căci ochii tăi sunt ca fereastra prin care-mi povesteai că zbori când dormi. E permanent deschisă şi te îmbie să visezi, să uiţi de orice fel de grijă legată de persoana ta şi să păstrezi doar gândul amăgirii că eşti în siguranţă. Abandonul propriei fiinţe în lumea visului perpetuu. Tentaţia irealului de a mă controla prin intermediul unei singure perechi de ochi divini.

Înfricoşător, dar totuşi fascinant, un fel de sâmbure al Adevărului ascuns într-un Chivot de carne. Îi întrezăresc sclipirea dar nu pot să-l ating fără ca puritatea să mă-mbete şi-ntr-o secundă orgiastica să-ţi sfâşii învelişul delicat. Cunoaşterea mea e sacrificiul tău iar privirea ta e moartea ta  nefastă şi condamnarea mea deopotrivă. Aşa că ... mai vrei să îţi răspund la întrebare?

foto by Aurelia.

7 comentarii:

  1. hmmm... la prima vedere as zice ca esti indragostit :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pfuuuaaaiii...cât îi de frumos. N-am cuvinte. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @crinuta: la prima vedere as putea sa fiu. pot sa ma prefac destul de bine... ;)
    @cartitoiu: pai .. cuvintele astea sunt suficiente, sincer.

    RăspundețiȘtergere
  4. pssssst! nu mai zi asta de fata cu fetele :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca sa vezi si tu ce fac eu la 5 dimineata:P...citesc posturi despre priviri si iubiri...si ca sa fiu in spiritul postului, vreau raspuns la intrebare :D

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?