14 mai 2011

Impresii de la PRbeta

Cand n-ai nici in clin nici in maneca cu PR-ul ca obiect de business dar esti invitat la o conferinta de PR e subinteles faptul ca cineva e interesat de opinia ta asupra evenimentului asa ca iata cei 2 centi ai mei. PRbeta a reusit sa-mi comunice o serie de lucruri interesante din culisele social media, smecheriile pe care companiile si/sau oamenii din online le fac pentru a dobandi mai multa vizibilitate, notorietate, influenta si castiguri banesti. Unele le-am mai auzit la SMS-ul de anul trecut sau la Social Spark-urile de pana acum, dar altele mi s-au revelat abia aici. In mare parte acesta e motivul pentru care ma duc la asemenea prezentari, sa vad cum gandesc oamenii astia, ce experienta au si ce-s dispusi sa dea din casa. Asta e, imi place sa fiu informat..

Cred ca s-a batut destul moneda pe cat de mare si tare a fost acest eveniment in reactiile de dupa. Adevarul e ca intr-adevar, chiar a fost special si a cam depasit celelalte conferinte de gen tinute pana acum in Timisoara, asa putine cate au fost. Deci e un mod clar un pas important pentru online-ul romanesc iar asta se datoreaza, din fericire, experientei acumulate de Cristina si Titza si legaturilor stabilite de ele cu oamenii potriviti atat pe online cat, mai ales, in offline. Sincer ma bucur pentru ele, ca doar le stiu de cand erau atatica (in interneti) si le felicit acum pentru cat de frumos au crescut ele in orasul asta. Desigur ca nu s-ar fi descurcat doar singure, au avut parte de sprijin din multe directii, dar au muncit mut si roadele se vad.

PRbeta a insemnat 8 ore de conferinta cu 14 speakeri si tot atatea prezentari impartite in 4 sectiuni. N-are nici un sens sa mai repet si eu despre ce-au vorbit fiecare dintre acestia ca deja sunt plini internetii de review-uri iar unele prezentari cred ca vor fi publicate in curand pe situ conferintei. Iar cei pe care i-a interesat evenimentul au facut cumva sa ajunga acolo. O trecere in revista foarte concisa a facut Diana, asa ca sunteti liberi s-o consultati. Eu nu voi face decat sa subliniez cateva lucruri: 
- daca crezi ca-i complicat sa-ti faci o reputatie pe online afla ca e si mai greu sa ti-o monitorizezi ca lumea. din fericire Bogdana Butnar ne-a recomandat niste “unelte” eficiente.
- agentiile asteapta de la bloggeri sa-si faca cv-uri iar companiile nu se supara daca sunt abordate cu propuneri de colaborare. 
- facebook nu-ti omoara doar viata sociala ci si pe cea profesionala. Asta daca-ti pui poze cu tine “simtindu-te bine”.
- mai devreme sau mai tarziu bloggerii pot deveni din evanghelisti, ambasadori de brand. infricosator?
- Redescopera Romania aduce mai mult content pentru brandul de tara decat toata campania Ministerului de Turism.
- noi romanii avem doua mari probleme: ego-ul si atitudina critica. Romgleza s-ar putea sa devina limba oficiala a omului de media.
- Like-ul este cea mai perversă unitate de măsură din online.
- viitorul ar putea aduce o noua specie pe online: jurlogger-ul, odrasla combinatiei dintre jurnalist si blogger, cel care cunoaste si fineturile limbajului bun de tipar si noile instrumente ale mediei.
- prezentarile cele mai profi mi-au parut cele ale Bogdanei Butnar, Cristinei Bazavan si a lui Bogdan Olteanu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?