12 noiembrie 2012

Cum scapi de febra musculara?

Daca esti macar la fel de comod ca mine si nu mai apreciezi foloasele unei alergari pe racoare sau a unui meci de fotbal cu baietii poti sa te apuci linistit de un sport de sala cum e squashul.. Garantat sa-ti puna absolut toti muschii la treaba, inclusiv pe cei pe care nu credeai sa-i ai... Ieri am vizitat din nou Squash Club Timisoara, la invitatia amicala a lui Daniel Sima, si-am constatat ca daca vreau in continuare sa fac iesiri dinastea ar trebui sa ma apuc regulat de sportul asta pentru a evita doua consecinte nedorite:
- prima, sa nu mai fiu batut mar de adversari 
- doi, sa ma ridic din pat a doua zi fara senzatia de ace in spinare.

Dupa vreo 2 ore de jucat (cu intreruperi pentru odihna) am remarcat ca transpirasem vreo 2 litri de lichide - ce trebuiau imediat recuperati - insa ma simteam in forma excelenta. Dadusem 110% pe teren, imi aparasem sansele, iar daca m-as fi uitat la scor nu aveam cu ce ma mandri, dar asta nu imi afecta optimismul. Cred ca ceea ce-mi lipseste destul de mult zilele astea e o miscare fizica competitiva.. Cu ani in urma ma bagam in orice sport imi sarea in cale, chiar daca nu-l stapaneam.. acum, afara de darts nu mai joc nimic... Poate ar fi momentul sa-mi fac un orar de hobby-uri fizice. Ceva gen: luni ping-pong, marti niste baschet, miercuri ture pe bicicleta, joi inot, vineri dubstep si sambata alergat prin padure, squash sau mers pe sarma, ca e la moda.  Nu mult, cam o ora-doua din fiecare. Duminica ar fi de R&R si vazut filme... as putea trai cu asta.. Chiar mai sanatos decat o fac acum. 

In fine, la clubul din Str. Pestalozzi am aflat ca in weekendul viitor se tine un concurs local de squash, ca o etapa de calificare la finala Transilvania Open Squash de la Cluj din 24-25 noiembrie. Asa ca daca v-ati imprietenit cu sportul asta va puteti inscrie - gratuit - pana marti seara la Squash Club Timisoara. Eu probabil voi lua o pauza cateva zile pana-mi birui febra musculara... Ceva remedii?

5 comentarii:

  1. Unde ai merge joia la inot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai asta e ca nu stiu ce bazine mai sunt prin Timisoara la preturi ok.

      Ștergere
  2. Remediul cel mai simplu e ceai fierbinte cu miere sau un baton de ciocolata imediat dupa :) Altfel risti ori sa te trezesti cu spinarea-n pioneze ori c-ai facut miscarea degeaba :)

    Oricum, daca vrei sa faci o chestie de miscare de care sa te tii, recomandarea mea e sa iti alegi una si sa te tii de ea minim o ora pe zi in cel mult 3 zile din saptamana. Mai mult de-atat o sa te oboseasca si dupa 2-3 saptamani o sa te lasi pagubas :) Preferabil nu sala de forta ci cardio.

    @Cezar: cred ca cele mai bune locuri de inot in TM raman totusi Aqua Arena, Baza 2 sau Termal-ul nou :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aspirina chiar dupa efort Richie. Imi pare rau ca nu am vazut articolul mai repede! :)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?