04 iulie 2011

Le Tour 2011

Bai ce repede a trecut un an. Parca mai ieri castiga Contador turul in dauna bataiosului Andy Schleck, tricoul galben sabotat de un lant buclucas rupt pe catararea finala din etapa a 15-a a Turului Frantei. De doua zile a inceput a 98-a editie din Le Tour. Au fost Prologul si o etapa de contratimp pe echipe. Le-am ratat dar am vazut niste rezumate. Inca ma (re)familiarizez cu echipele si pretendentii la victorie. Contador si Schleck sunt iarasi favoritii. Cadel Evans e si el in carti, cel putin pana incep muntii. Ramane de vazut. Anul asta turul are 10 etape de plat, 6 de munte si 3 intermediare, plus 2 contratimpuri. Tehnicalitati.. Oricum competitia e una de anduranta iar conditia fizica si neprevazutul joaca roluri egale. Abia astept etapele de munte. Doua sute de ciclisti pedaland prin Pirinei si Alpi. Te face sa te sui in sa si sa-i dai pedala. Anul asta turul intra si in Italia. Se va urca de doua ori pe varful Galibier (2645m), in etapele 18 si 19. Si se revine pe Alpe-D'Huez :). O noutate e ca s-au imputinat sprinturile intermediare si nu se mai dau bonificatii de timp, ca in trecut, lucru care lasa loc pentru tot felul de calcule matematice. Acum ori castigi ori te plimbi. Oricum o sa fie interesant de urmarit. 

4 comentarii:

  1. Mie imi plac discutiile pro si contra referitoare la regulament si reguli uitandu-se ca toate regulile se aplica tuturor, nediferentiat.

    Traiasca intamplarea (am spus ca ador surprizele :D ?) !

    RăspundețiȘtergere
  2. anul acesta nu a fost prolog ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut ca a fost o etapa in toata regula.. m-am gandit sa-i zic io prolog.

    RăspundețiȘtergere
  4. ioi da, abia astept tourmalet si alp d'huez! pacat ca nu pot sa vad etapele ca-s la birou si trebuia sa ma multumesc cu live text

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?