15 noiembrie 2009

Clubul de joc - prima editie

Cine ar fi intrat vineri seara in Funky ar fi avut o surpriza sa vada aproape 30 de adulti jucand jocuri de societate si nu prea. La ce harmalaie s-a facut ziceai c-au dat in mintea copiilor. Nu, nu suferea nicicare de vreo gripa noua, nu ne imbataseram, ci doar ne-am adunat in Clubul de Joc sa vedem ce iese. Idee a Tomatei, powerd by TM99BLOG, care ne-o pus sa scoatem jocurile din dulapuri si sa le caram in Funky. Daca ar fi sa intrebam pe oricare din cei prezenti am primi un raspuns de genul ca "atat de mult n-am mai ras de mult."

Eu am ajuns un pic intarziat fata de ora stabilita astfel ca unii erau deja incinsi intr-un Yahtzee - n-am absolut nici o idee cu ce se mananca jocu ala - iar altii frecau zarurile la o tabla - Raka si Andra - asa ca scos Remi-ul la iveala ca sa adun niste jucatori langa mine. S-au desfasurat astfel niste etalate de toata frumusetea in compania lui Paul, Solarian si Alice la care s-au mai incumetat pe parcurs si Todo, Dede si Ionesta. Regulile ni le-am amintit pe parcurs si am avut niste buguri referitoare la furtul jokerului. Eu m-am remarcat mai deosebit ramanand de cele mai multe dati cu tabla plina. Bine ca in dragoste am noroc.

Am jucat o partida de Nu te supara frate cu Deme pe o tabla atat de mica de-mi intrau piesele sub unghie. Noroc ca erau magnetice. Evident ca nu m-am suparat cand am pierdut. Langa mine unii multi jucau scrable, ia alte doua grupuri infipsera niste cruci. Nu puteam interveni. Doua fete cucuiete jucau insa sudoku, si au tot jucat sudoku mult si bine. Antisociale, ce sa le faci. M-am gandit sa le ajut, m-am concentrat vreo jumate de ora impreuna cu Paul si degeaba. Am luat-o la noroc apoi am daramat toate piesele si am stins jocu.

In timp ce un grup numeros jucau Uno si tipau ca pruncii-n leagan, noi cativa mai cuminti ne-am dat Sus-Jos. Ceva joc din Epoca de Aur a lui SirG. Mare distractie pe seama jocului. Momentul de maxima hahaiala a fost cand domnu G. a pus pe masa un fel de Piticot facut de el pe cand era scolar si pe care il botezase Treasure Island. Pe acelasi principiu de zar + pion am reusit sa-l jucam cu succes facandu-i reguli din mers. Varianta Beta am testat-o astfel cu succes, depistand buguri la pozitiile 15 si 17, sub forma "cum dracu sa stai doua ture in codru si dupa ce dai doi sa pici in groapa cu smoala murind eroic". L-am patchuit pe moment introducand ideea de rsspawn. Autorul insa promite revizuirea liniilor de cod si un add-on pe verso. Aveti poza mai jos cu plansa de joc.


Am mai jucat si-o tabla cu Cartitoiu care bate tot si m-am batut si pe mine. Dar am fost aproape, imi trebuia un 6-6 ca sa-i fur caciula si mi-am dat numa un jalnic 6-5. As fi vrut sa joc niste rentz sau wist dar astea-s lungi si n-am reusit sa adun sustinatori destui. La monopolio nu m-am bagat ca se juca pe spaniola si n-am incredere in Raka cu tradusu' :p. Am plecat pe la 1 din Club insa am pierdut cea mai misto parte dupa cum spun ceilalti ramasi: mima. Las ca o sa mai fie zic eu. Nu-i asa?


S-au jucat: eu (d’oh!), Deme, Dede, Tomata, Alice, Ily, Dora, Horia, Cristi, Rob, Sirb, Corina, Andra, Dan, Nuzzu, Dani, Cătă, Camytzi, Clawd, Solarian, George, Todo, Daciana, Sirg, Marius, Paul, Mircea Popescu cu prietena. (lista furata de la un hobit, el(ea?) e de vina pentru eventualele greseli care oricum n-o sa le gasiti).

Poze cu japca de la Daciana:

 
 

8 comentarii:

  1. Lol, ai uitat sa precizezi situatia in care fiind singurii jucatori am ajuns unul sa fie blocat 2 ture la padure si celalalt o tura la pirat (13).

    Mi-a venit ideea ca sa nu mori in groapa aia, dar sa nu poti sa iesi numai daca se intoarce cineva dupa tine sau daca cineva trece peste tine (venind din urma), ce zici, merge, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, adica sa fii blocat 3 - 4 ture :)). Merge de minune in contextul jocului. De bug-ul ala ai zis tu, asa ca n-am mai repetat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pt copyright :D da pixu tot nu l-ai pus

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce m-as fi bagat si eu la o tura de Remi. Nici cum n-am mai prins loc. Macar am invatat sa joc Yahtzee si am si castigat. Norocul incepatorului, cred

    RăspundețiȘtergere
  5. auu..n-ati jucat scunsaaa??pe onoarea mea ca daca viitoare vin si io sa joc cu voi..de data asta m-am ascuns prea binie:))

    RăspundețiȘtergere
  6. @falcuta: data viitoare o sa ne ascundem de tine!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Aaaa, mima. Si eu am jucat la greu weekendul asta :D Very funny

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?