12 octombrie 2009

Revolutie pe doua roti


Prieteni, umflati rotile si ungeti lantul la bitze ca se pregateste ceva. Pe 25 octombrie pedalam cu scop exact. Luptam pentru rasturnarea dictaturii masinilor in Cetate, in pietele centrale, unde culmea, bicicletele sunt interzise dar masinile ne sufoca. Un eveniment marca Verde pentru Biciclete cu ocazia implinirii unui an de activitate.

In 2008, Timisoara detinea 3 km de piste ciclabile. In 2009, s-au inmultit de 5 ori (15 km). In 2008, biciclistul parea o specie pe cale de disparitie in trafic. In 2009, miscarea de eliberare prin pedalare a strazii numara 4000 de membri. Impreuna, au obtinut mai multe piste. Si mai mult RESPECT. Pe 25 octombrie 2009, luptam mai departe pentru drepturile noastre. Timisoara nu este inca un oras bike-friendly. Mai sunt inca multe de facut.
Victoria manifestanţilor pe bicicletă va fi deplină atunci când:


  1. participanţii la trafic vor avea drepturi şi obligaţii egale
  2. şoferii vor înţelege că bicicliştii nu sunt inamici care le îngreunează viaţa, ci amici care uşurează traficul
  3. pistele pentru biciclete se vor înmulţi pe toate marile artere şi vor traversa oraşul dintr-un capăt într-altul
  4. maşinile nu vor mai staţiona pe pistele rezervate bicicletelor
  5. traficul ciclist se va separa de cel rutier în procent de minim 15 %, aşa cum şi-a asumat Primăria prin semnarea unei Charte în Parlamentul European (pînă în 2020)
  6. se va încuraja activ mersul pe bicicletă spre şcoală şi serviciu
  7. se va crea un coridor VERDE de-a lungul canalului Bega, cu rol de agrement şi de conectare a principalelor piste din oraş
  8. se va înlătura dictatura maşinilor din Cetate

8 comentarii:

  1. Dada, de acordeon, dar sa nu-i uitam, totusi, si pe biciclistii nesimtiti, ca sunt si din aia. Mai ales, cand circula pe sosea si pista de biciclete e chiar langa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat mai multi. Tre sa vada edilii cat de multi suntem pe doua roti. Sa-i fortam sa accepte ca daca lumea ar avea infrastructura ar merge mai mult cu bitza, nu invers, ca am fi putini si deci nu avem nevoie de infrastructura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Radu: Dacă vorbeşti de pistele jalnice din Şagului, nici eu nu le-aş folosi pe alea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nunu, alea-s aiurea, dar pe Cluj sunt chiar decente. Si degeaba, uneori.

    RăspundețiȘtergere
  5. Alea de pe Sagului sunt mai mult marcaje de atentionare pentru soferi. Poate cand o sa repare drumul or sa faca si piste ca lumea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din cifrele citite la tine rezulta ca, totusi, situatia suna bine.Suntem pe drumul bun

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?