27 august 2009

Inc-o revolutie sexuala


Ii admir pe cei care poseda acea insuportabila usuratate a fiintei care le permite sa cocheteze cu creatiile "avant-garde" ale societatii moderne cum sunt fuck body, fuck-buddies sau prieten cu beneficii. Ei sunt adaptatii vremurilor. Ii admir si ii compatimesc deopotriva pentru ca, in definitiv, sunt la fel de abandonati sentimental ca si mine, doar ca au o perna-n plus pe care sa-si odihneasca trupul dezertat. Eu unul sunt de moda veche, depasit, agatat de concepte invechite ca monogamie, fidelitate sau iubire. Si sunt idealist, spre nefericirea mea. Astea fiind spuse nu ma vad in situatia de a intra in jocul de-a futaiul accepand de la inceput ca asta-i tot ce voi da si voi primi. Well, asta ar fi chiar o prima minciuna din partea mea, pentru ca, chiar daca as accepta, cu siguranta as gandi/spera/astepta altceva. Asa ca, descarcarea nervoasa de peste saptamana intr-un fuck-body nu ma prinde deloc. Gasesc mai multa onestitate intr-o laba!! Sau la curve daca tot e s-o dam pe-a dreapta... Daca mi se scoala mie sa folosesc sau sa fiu folosit oleaca pai mi se pare chiar normal si de bun simt sa platesc pentru asta intrucat oricine ar face-o de gratis mi-ar starni suspiciune. Cu alte cuvinte, nu agreez contractele verbale de prestat servicii la orizontala. Evident, situatia one-night-stand se auto-exclude din start, ea presupunand mai putina vorba si mai mult anonimat pe ideea "mergem la mine pe aripile vinului"... si apoi iti chemi taxi.

Sunt deasemenea confuz la ce-ar presupune "prietenia cu beneficii". Cum incepe totul? Mai intai suntem prieteni si apoi incepem sa adaugam beneficii pana la orgazm?? In cazul asta, la cati prieteni am, ar trebui sa imi citesc mai atent mailurile... Sau am fost cuplati odata insa treptat am renuntat la tag-ul "in a relationship" dar, intrucat unele obiceiuri dispar mai greu, am pastrat niste beneficii...de natura sexuala. Dar na, suntem prieteni, adica io te sun de ziua ta, tu de ziua mea, si uneori iti car dulapul cand te muti. Cat de modernist. Dar hei, ce stiu eu, nu vedeti ca stau pe loc si refuz sa evoluez? Adica imi sparge una clepsidra si-mi ia mai mult timp sa-mi adun firele de nisip decat a durat intreaga sarada. Probabil mi-am pus doar un pic mai multa speranta in noi decat trebuia. Se intampla. Zicea bine cine zicea "nu-ti pune speranta in oameni ca te vor dezamagi cu prima ocazie"! Apai, daca nici in aproapele cel mai apropiat sa nu poti sa-ti pui sperante ce fras' de viata mai e si asta numai cu suspiciune si neincredere. Prefer sa ma dau cu capul de pereti intrand sau iesind din relatii reale decat sa ma arunc in simulacrul sforaitor numit "relatie deschisa" in care amandoi tinem butonul de off prin apropiere. Dar totusi ii admir pe cei care conduc revolutia sexuala in mileniul trei. Sunt, probabil, aceiasi care ne-au adus amateur porn-ul si carora le vom multumi peste ani pentru ofertele fuck-a-buddie de la bordelul personal. Vive la revolucion!

Ps: chestia asta zace de mult in capul meu, nu e rodul unei combustii spontane de neuroni ofticati!

17 comentarii:

  1. vezi ca-i zice 'fuck buddy'. fuck-body chiar ca suna rece.

    cat despre genu' asta de relatii, zic io ca-i cel mai misto cu putinta :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca e rece, asta intentionam, sa acoper toata plaja, de la "I'm just a body, use me" pana la "we are best friends forever, wanna fuck?"

    RăspundețiȘtergere
  3. gandesc exact ca tine, frate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte reusit articolul. Si eu sunt de aceeasi parere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu de exemplu sunt de acord cu genul asta de relatii din simplul motiv ca iti simplifica existenta, nu ca asta ar fi un lucru bun neparat, doar ca uneori ai alte prioritati sau pur si simplu esti secat de sentimente sau de vreo dorinta de a investi in ceva. Evident, atunci cand nu pornesti cu iluzii de fericire vesnica si dezamagirea e mai mica, asta nu insemna ca genul asta de relatie nu poate evolua in "ceva" altceva, ca in orice alte situatii, exista si exceptia aferenta [dar ca orice exceptie, e rara, nu pornesti o relatie de genul cu gandul ca esti exceptia].
    Totusi, imi pare rau ca am ajuns sa gandesc asa... sentimentele si implicarea erau atat de frumoase candva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ahm....nici eu nu-i văd sensul. Adică, nu m-aş atinge de cineva, fără să vreau implicit mai mult. E în firea mea. O fii defectuoasă [pentru unii], dar e tot ce am.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anda: nu cred c-ai inteles.... asta degradeaza din mai mult.... la fuck buddy ajungi dupa ce-ai fost mai mult, s-a racit un pic treaba si totusi mai vrei da' nu mai sunt la fel de multe lucruri de care sa te-agheti de celalalt si si la celalalt sta la fel situatia. Fuck buddy e un deznodamant fericit din punct de vedere cadnal, un esec emotional total pentru cei ca Richie sau ca mine sau ca oricare altu' de moda veche. Si depinde ce vrei de la celalalt, la urma urmei. Refugiu linistit sau "camera de dejectie"...

    @Richie: asa ne trebe la amandoi (si mie si tie), tata. La urma urmei, cine suntem noi doi de ne-am gast sa ne-mpotrivim vointei universului cu conceptele noastre arhaice si ponosite despre iubire, sentiment, fidelitate, monogamie, dedicare, emotie, fericire sau alte nesimtiri din-astea care nu-si mai au locul in mileniul fuck&go al vitezei ?! ...

    Nu merita sa-ti bati capu' cu atata lucru, stii si tu asta, da' probabil inca te macina intrebari ramase neraspunse, la fel cum ma macinau si pe mine pana nu de mult. Eh, eu am ajuns la concluzia ca nu eu eram necunoscuta, hiba, in toata ecuatia. Si vad acum si la tine ca lucrurile se manifesta in aceeasi maniera. Asa ca sincer iti spun, cu caldura in suflet si din respect ca nu merita sa dai curs invitatiei la "prietenie cu beneficii". Ti-e mai bine asa, pentru ca stii si tu adanc in mintea ta ca desi poate-ai vrea sa reincerci chestii, singurul lucru in care-ajungi la final e tot dezamagirea, cel putin la fel de intensa si amara ca si prima data...

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu ti-am declansat-o? :) Prieteni cu beneficii... hmm... probabil sunt tot "buddies" cu care ai ajuns sa te intelegi foarte bine, dar atat.

    Desi numele sugereaza ca mai intai a fost prietenia, apoi idila. Dar ce rost are sa strici o prietenie pentru asta? Decat dac-o imbunatatesti, altfel nu poti sa-l numesti "prieten cu beneficii", pentru ca ti se pare rece si inuman.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Raka: n-am primit pana acum nici o invitatie de genu asta :). Vorbesc la modul general de subiect, explicand pozitia mea fata de toata treaba. Nu e nici o defulare chiar daca pica dupa niste evenimente mai triste, ca sa zic asa.

    @Cami: nu ai declansat nimic; eventual eu te chestionam pentru research :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @richie : la modu' general ziceam si eu, desi ma inspirasem din evenimentele prin care m-am dres eu. Si mie mi se facuse oferta, intr-o masura mai voalata... Pentru nota personala, am folosit alt stil de exprimare, la persoana a doua, gen "per tu" ... Oricum, ideea pe care-am exprimat-o ramane valabila din punctu' meu de vedere. Si da, am si mirosit evenimente nefaste cand m-am intors. O saptamana mi-am luat si eu liber si ui ce faceti, intoarcet toate cu susu-n jos, eh? ;)

    Trebe puse la punct chestiile la o cafa :) Ca as vrea sa-ti marturisesc niste chestii legate de tema asta, daca binevoiesti sa-mi accepti invitatia :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Astea nu-s relaţii, sunt doar contacte. Şi nu le-am înţeles niciodată rostul. Ce să-i faci, sunt mai oldschool când vine vorba de iubit şi iubăreală :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Io zic asa: aia care sustin sus si tare ca ei au nevoie doar fuck buddie/body sunt aia care sunt respinsi. Ca imi vine greu sa cred ca nu-si mai doreste nimeni un om pe care sa-l stranga in brate.
    Iar r(f)elatiile de o noapte nu intra in discutie aici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bine a zis Corina, sunt contacte, nu sunt relatii, m-am exprimat gresit [mea culpa].

    Cat despre stransul in brate, poate tocmai dintr-o oarecare nevoie de a fi strans in brate se nasc genul asta de contacte, fara sa-ti doresti mai mult [indiferent de motiv].

    RăspundețiȘtergere
  14. Vo contrazic pe amandoua: contactele sunt de scurta durata, relatiile bazate doar pe sex presupun intalniri repetate si implicit pastrarea lagaturii.

    Oricum vad ca toti le privim in acelasi mod, Anda poate tu esti un pic mai toleranta, dar asta nu te face exceptie :p ca tu ai scuza cu "urasc barbatii". Parerea mea e ca sunt f putini cei care cauta astfel de relatii, mai degraba multi ajung in ele din frica sau disperare. Frica de a pune totul la bataie sau disperarea de a nu pierde chiar totul.

    RăspundețiȘtergere
  15. Parerea mea e ca genul asta de relatii sunt false. Nici unul dintre parteneri nu-i sincer. Cel putin unul e implicat emotional si nu poate/vrea/are cum sa se manifeste sau sa recunoasca si de aia se complac in genul de "ne-o punem si-atat". Nu am ajuns noi la a vrea relatii deschise si fara obligatii, zic. Se intalnesc superficialitati de genul "il iubesc si doar asa pot sa-l am, o data la doua saptamani cand are chef de sex si nu a gasit pe nimeni altcineva" cu traducerea snoaba "tipul care tocmai m-a salutat e my fuck buddy. Nu-i cer nimic, nu-mi cere nimic." Fals. Si varianta cand el e implicat tare emotional si ea mai scapa dintr-o relatie sau alta si se consoleaza in bratele tipului care nu o sa o refuze niciodata ca asa e el mai moale si mai indragostit. Fals.
    Nu exista sex si-atat. In relatii care sa dureze. Pai daca sexul e atat de fain unul din parteneri inevitabil o sa vrea mai mult. Sau a vrut. Chiar asa... si iubirea? Sau nu ne mai trebuie, avem sex... cu un prieten bun. Ha! Semnez parerilor autorului, zic.

    RăspundețiȘtergere
  16. parerea mea despre subiect e semi-irelevanta, dar imi place la nebunie formularea post scriptum`ului

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?