27 mai 2009

Ultima fotografie.


Ce-ati zice daca v-ati trezi dimineata cu imaginea asta. N-ar fi un mod bun de a va incepe ziua, adica cele 3 secunde ramase din ea, nu-i asa? Probabil ultima chestie ce v-ar trece prin cap ar fi sa puneti mana pe camera si sa fotografiati bestia. In 2009 lucrul asta ar parea normal unora. Doar ca nu stau chiar asa lucrurile. Mai rau e cand asa zisa presa din RO pune botul si ne vinde si noua gogoasa cu ultima fotografie a lui Michio Hoshimo, un fotograf japonez care in 1996 a murit sfasiat de un urs brun siberian in Rusia. Banateanul preia de la Descopera articolul si prezinta o fotografie trucata drept ultimul instantaneu al fotografului inainte de moarte fara a da doi bani pe discutiile de pe forumuri pe acest subiect.

"The tragedy happened at 4 a.m. I woke up by call of (Japanese) cameramen. 'Tent! Bear! Tent!' In two seconds, I and my brother and the rest of the crew got out and heard Michio's cry and bear's growl. It was dark and we flashlighted the tent being destroyed and bear back in the grass 10 meters away. Immediately we started to yell enormously but bear didn't even rise a head. I found shovel and metal bucket and started to bang, three to five meters from bear. Bear rised head once very shortly, then took Hoshino's body by teeth and disappeared in the darkness. ..."
Deci era noapte. In plus tipul era insotit de nevasta si copil, greu de crezut ca in cazuri dinastea te apuci sa faci poze cand familia ti-e in pericol si tu buimac de somn. Farsa a fost dezbatuta si aici dar ziaristii nostri parca nu vor sa citeasca. Dovada trucajului:

In plus priviti umbrele: spatele ursului pare luminat dinspre cort dar totusi umbra lui e pe cort(!).

4 comentarii:

  1. Într-o situaţie similară, l-am întrebat pe tip:
    - Ce vrei?
    - Nu vă supăraţi - răspunse el timid -, nu aveţi cumva nişte măsline?...
    - Arăt eu precum cineva care ar avea măsline? - îl repezii. Ori, dacă ar avea, să fie dispus să dea oricui din ele?
    - Nu păreţi, ce-i drept! Vă rog să mă scuzaţi...

    RăspundețiȘtergere
  2. ... unul din variile motive pentru care multumesc providentei ca nu am devenit jurnalist.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sau: unul din motivele pentru care, fiind ...să zicem..jurnalist, nu mă am cu photoshop-u'.

    RăspundețiȘtergere
  4. Unii "jurnalnisti" de pe la noi sunt cel putin cretini. Poate nu neaparat pt ca asa s-au nascut ei, ci pt ca asa li se cere, pt senzational, sa faca orice. Sa inchida ochi, urechi, minte si sa ofere subiecte. Nu e prima data cand un trucaj destul de evident ajunge pe primele pagini drept incredibil, nemaiintalnit, nemaipomenit etc.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?