18 martie 2009

Mancare de p(r)ost


Pe cat de mult imi plac mie alea 3 zile de Pasti pe atat de mult imi displac alea 48(!) de zile dinainte cand practic dieta mea se schimba radical. De vina e mama mea (sa fie sanatoasa!) care pe langa ca are o obsesie pentru mancatul sanatos (e intruchiparea parintelui tipic care-ti spune sa-ti manci legumele) e si o femeie credincioasa cu frica de dumnezeu care merge duminica la biserica si tine post atunci cand legea straveche o cere. Io sunt aschia care o sarit departe de trunchi, intr-o alta padure. Nu cred in curatarea trupului prin mancarea de verdeturi sau pocainta prin renuntarea la "sfanta carne"! E pacatul meu si mi-l asum. Asta sa fie cel mai mare, doamne-ajuta, bogdaproste si amin!
Cred ca fac parte din categoria celor care mediteaza uneori la ironia divina care l-a impins pe Creator sa mute porcul din varful copacului, unde-i era locul, alaturi de celelalte fructe, in sura! Cum sa fiu eu obligat sa renunt la ceafa la gratar, cotletul afumat, snitelul vienez si alte bunatati dinastea cu cartofi prajiti si sa-ngurgitez supa crema de legume, salata de cartofi natur, ciuperci sau brocolli!! Mai multe zile la rand!! Giiizas!! O sa uit si gustul carnii. Daca-mi place tofu sau tocanita de soia? Ce ma fac atunci? Tot respectul pentru cei care pot! Eu sunt din alt aluat, am alte gene, alt ADN, nu sunt biologic construit ca sa ma satur cu mancare de post. Imi trebuie proteine acolo, ceva grasimi prajite, niste colesterol. In limita bunului simt evident, nu sunt un mancau, dar nici nu-mi place la regim...
Asa ca draga mama te anunt ca de azi incolo, o data la trei zile iau masa la restaurant ;). Voi servi ceva ce-a fost viu si-a murit inainte de a ajunge in farfurie.

*titlul aticolului nu se vrea ofensator celor care tin post; reflecta doar cum ma simt eu cand mi se refuza o placere vinovata!

9 comentarii:

  1. Păi, la restaurant e cu dezlegare, da' trebuie să laşi ciubuc...

    RăspundețiȘtergere
  2. hehe, mie'mi place sa mananc de post, dar nu pt. iertarea pacatelor sau alte religiozitati, o iau ca pe un test de rezistenta oarecum. Anul trecut am tinut 6 saptamani de Paste, sper sa pot si anul asta, in ciuda faptului ca mancarea de post ma tine flamanda 24/24, iar legumele sunt ca o frectie la picior de lemn... Cel mai dor mi'e de branza, jur!

    RăspundețiȘtergere
  3. adevarul e ca mie tot de branza mi-ar fi dor, cum spune lene barbie. parca daca poti sa mananci branza si oua nu mai e asa mare chinul. dar si fara astea e oribil. mai bine la catolici, ei au voie branza si lapte si oua. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Carnea ca şi carnea (vă rog să apreciaţi ce frumos am evitat cacofonia), da' totu' până la brânză. Adică, înţeleg postul legat de carne şi nu strică nimănui o cură de dezintoxicare, dar brânza? Ea cu ce-o greşit? E din lapte, e de la o ţâţă (a vacii, a oii, a caprei, a iepei - poate). Nobody gets killed...deci, de ce nu??

    RăspundețiȘtergere
  5. 3 FETE AMATOARE DE BRANZA. Nici nu ma asteptam la altceva. Io vorbesc cu barbatii adevarati pentru care branza e un aperitiv inainte de main course-ul cu friptane!

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am tinut niciodata post, dar cred ca as innebuni daca n-as mai putea manca ceva carnita, acolo... Legumele sunt bune doar daca sunt garnitura pe langa o friptura de vita. Ah, si nu mananc branza de nici un fel.

    RăspundețiȘtergere
  7. N-ai mancat tu supa crema potrivita! Crede-ma, te-ai topi si ai pune-o pe un piedestal, undeva departe de clasica supa de pui. Din pacate, nici macar eu nu pot s-o fac...

    Oricum, de-acord cu carnea. Stii ce fan-animale moarte sunt eu :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiu stiu pleskaworshiper ce esti :)) Despre supa crema insa raman la acelasi sentiment, orice legume ar fi in ea. aia cu ciuperci insa o tolerez. facuta la plic in cana de metal si in padure :))

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu am aceeasi problema cu mama de cand m'am nascut. inainte mai mergea cum mergea ca eram mica si nu era pacat, dar acum lucrurile stau altfel si ma rog cu vehementa sa treaca mai repede zilele de post.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?