16 octombrie 2008

Transportul bicicletelor pe caile ferate

Intrand pe site-ul CFR-ului am dat din nou cu ochii de sondajul ala cu oportunitatea introducerii vagoanelor speciale pentru biciclisti. Peste 33 000 de voturi erau in favoare. Pana ce conducerea CFR va tine cont de acest sondaj poate va intereseaza si conditiile actuale in care puteti sa va luati bitza cu voi.

Conform prevederilor Reglementarilor Proprii ale CFR Calatori de aplicare a Regulamentului privind transportul pe caile ferate din Romania, se precizeaza ca un călător poate lua gratuit în vagoanele clasă o bicicletă pliabilă sau demontabilă, cu condiţia să nu incomodeze pe ceilalţi călători.

În cazul trenurilor de persoane şi accelerate formate din vagoane cu spaţii interioare mari (exemplu: vagoanele etajate – seria 2626), respectiv automotoare (exemplu: Sageata Albastra) se admit la transport biciclete nedemontabile, pentru care se va încasa un tarif / kg prezentat in tabelul de mai jos (o bicicleta obisnuita se considera ca avand 10 kg) :

Zona I - intre 1 -100 km tarif 0,50 lei/kg
Zona II - intre 101-200 km tarif 1,00 leu/kg
Zona III - intre 201-300 km tarif 1,10 lei/kg
Zona IV - intre 301-400 km tarif 1,40 lei/kg
Zona V - peste 400 km tarif 1,50 lei/kg

Deci o suma cuprinsa intre 5 - 15 Ron. O nimica toata.

Călătorul va însoţi şi supraveghea bicicleta pe durata transportului, astfel încât să nu fie incomodaţi ceilalţi călători.

In cazul nerespectarii celor de mai sus, se recupereaza tariful de transport prezentat in tabelul anterior si se aplica amenda contravantionala de la 250 – 400 lei, conform HG 203/1994 cu modificarile ulterioare, pentru fapta incadrata la art. 2.10.

Ok, acum credeti ca nasii cunosc aceste prevederi regulamentare? Oare cata cheltuiala am avea de suportat incercand sa le explicam ca ne stim drepturile si le vrem respectate. Oare cata spaga am fi nevoiti sa dam ca sa nu ne mai bata la cap? Cine a dat si cat a dat ca sa stim cum stau lucrurile?

4 comentarii:

  1. calatorul isi va supraveghea bicla...ca sa nu-l muste pe careva cumva...sau sa nu traga manerul de frana ca Dl Goe

    RăspundețiȘtergere
  2. mda...pai eu si un prieten am dat 100 de mii sa ne aduca din lugoj:)
    si le-am bagat in toaleta;))

    RăspundețiȘtergere
  3. in toata europa se da accepta bicicletele si e normal in fond

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?