06 octombrie 2008

Schimb de carti TM12

Intr-o duminica urata, pe vreme inchisa si ploioasa, cei mai cititori timisoreni si-au dat intalnire pentru a 12-a editie locala a Schimbului de carti. Din nou in Erick's Coffee House, locatie care devine tot mai mica si mai inghesuita pe masura ce numarul nostru se mareste. Invitatii au fost cam aceeasi ca si data trecuta, cu cativa musafiri surpriza veniti de la Bucuresti si Constanta, daca am inteles bine. Nu si-au ales cea mai potrivita editie pentru ca Ama si Rebecca nu s-au tinut de cuvant si nu au mai citit o plasa de carti fiecare :(, astfel, ramanand de datoria noastra sa salvam reputatia.
Atmosfera a fost calduroasa, atat de calduroasa incat unii au inceput sa faca febra si sa-si arunce hainele de pe ei. Contributia mea a constat in prezentarea celor 3 carti pe care le-am citit luna trecut si la aprobarea din cap a spuselor catorva dintre prietenii prezenti. Din prezentare am fost insa intrerupt foarte nepoliticos de Camelia exact cand mai aveam un pic si terminam de relatat actiunea din Copilul Divin - P. Bruckner. "Daca vroiam un audiobook mi-l descarcam de pe net. Taci odata!" si mi-a smuls cartea din mana. Celelalte carti returnate erau Extrem de tare si incredibil de aproape - J.S.Foer si Chinuieste-i pe copii - J. Saul. Nici la achizitii nu am fost mai prejos punand mana pe cateva exemplare aduse la solicitarea mea expresa de catre Danutz (Dune. Casa Atreides - F. Herbert), OvidiU (Umbra lui Ender - O.S.Card) si Camelia (Noua dezordine amoroasa - P. Bruckner) plus inca o distopie - Minunata lume noua - A. Huxley. Ca urmare octombrie va fi luna SF-ului pentru mine. Pe la finalul intalnirii am incercat sa trag de cativa oameni sa mergem la aeroport sa vedem Filarmonica, dar n-am avut cu cine. Resemnat, am plecat in Stradivarius cu Oana si OvidiU sa mancam ceva si sa bem o bere. Ni se facuse pofta dupa atatea ceaiuri si shake-uri in Erick's. LE: Oana a baut vin alb demisec, ca e finuta, ce naiba! :))

Lista actionarilor: Oana , Ovidiu Cincheza, Bacaran Iulia, Cristian Popa, Oana Bledea, Adriana Buriuc, Lorena Bacanu, Rebecca, Alin Ciobanu, Ioana Pascu, Ioan Usca, Razvan Flore, Daciana, Camelia ,Richie, Danutz, Lavinia Jurca, Patricia, prietena Patriciei, Ela, Liviu, Radu, Ovidiu U, Alina Valea, Alex Firus, Daniel, o vizitatoare din Constanta, Marius si Snej in vizita si Ama.

Poze la Tomata.

16 comentarii:

  1. Eu am uitat de Stradivarius.
    offtopic: trebuie sa dam strigarea pentru Camelot.

    RăspundețiȘtergere
  2. facem facem. uite acum: Cine are pofta de o cina la Camelot?

    RăspundețiȘtergere
  3. O mica modificare la comentarii. Am integrat comment box-ul direct sub post. Sa-mi spuneti daca e mai ok.

    RăspundețiȘtergere
  4. euuuuuuu pt ca vreau sa ma imbrac in printesa :)))).
    Da, da am fost aseara la o bere ca baietii. Trebuia sa specifici ca eu am baut vin alb demisec le recomandarea specialistilor de voi doi astia de mai sus ;))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine ca ai bagat comment boxu sub post. Ma dispera pop-up, mai ales cand vroiam sa browsui ownerii de comments.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Noua dezordine amoroasa" de Bruckner e sf? ca tu ziceai ca luna octombrie va fi sf pentru tine. si in "Minunata lume noua " de Huxley despre ce e vorba din mare ?unica distopie citita de mine a fost Fahrenheit 451 a lui Ray Bradbury,dar sper sa ma apuc cat de curand de Noi a lui Zamiatin,de la cotidianul.P.S.: si eu sunt mare fan sf.

    RăspundețiȘtergere
  7. Noua Dezordine Amoroasa nu e sf. Dar o las pe luna viitoare, ca celelalte 3 sunt voluminoase si-mi ajung. Nu as putea sa-ti spun despre ce e vb in Minunata Lume Noua, intrucat nu am citit-o si nici nu mi-a fost prezentata. Se spune insa ca ar avea cele mai multe sanse de a deveni realitate, comparat cu "Noi" si "1984" pe care ti le recomand. Fahrenheit 451 inca nu am citit-o dar am vazut filmul. F interesant dealtfel :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti spun eu in 2 cuvinte despre minunata lume noua.
    Prezinta o civizatie utopica, bineinteles un pic exagerata. Nu are radacini foarte adanci in conceptia generala de SF dar referindu-se la acea utopie intra in gen.
    Spor la citit, mie mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  9. muuuult mai bine, era foarte enervant inainte :)
    p.s. bravo Camelia :))

    RăspundețiȘtergere
  10. @Ovidiu: thanks!
    @movieaddicted: say what? take that back :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu sunt pentru cu casuta de comentarii, dar nu inteleg de ce nu pot aparea ca si Camelia cu link catre blogul meu si trebe sa apar ca storytellerdiamond :-|
    In plus, te rog Richie sa nu denaturezi realitatea. Daciana ti-a zis ca strici cartea pentru ca povestesti tot continutul, iar eu te-am inghiontit pana ti-a cedat mana si am prins cartea. Nu, glumesc. Defapt toata sala incepuse sa-l boo-uie pe Richie si a trebuit sa renunte la descrierea cartii, pana nu se lasa cu agresiuni nedorite. ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ah, s-a rezolvat si asta :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Cam scurtă relatarea, îţi spun că nu erai în apele tale. Plus, că în toate pozele de la Tomata ai nişte mutre şi gesturi... Nu ştiu, nu ştiu... Da, şi Daciana ţi-a zis că povesteşti tot conţinutul. Despre înghionteală nu ştiu, n-am văzut, nu ştiu nimic. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Daciana nu a fost suficient de ferma de aia nu am retinut-o. A fost doar "inc-o voce de booo". Cami in schimb era mai aproape si a luat problema in mana. Adica cartea! De pozele Tomatei nu stiu ce sa zic, cred ca m-a urmarit intens ca sa ma prinda in ipostazele alea. Totusi Rebe, pozele tale au aparut pe undeva? Sau ale Dacianei?

    RăspundețiȘtergere
  15. Am citit recent o carte de trump legate de aconomia americana si cartea lui kiosky (rich dad), ambele geniale

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?