25 octombrie 2008

A fost Verde

pentru bicicletele din Timisoara indiferent ce culoare arata semaforul. Azi doar biciclistii au avut prioritate. Numaratoarea bicicletelor timisorene a paralizat orasul timp de o ora pe un traseu de la Stadion - Punctele Cardinale - Iulius Mall - Gara - Iosefin - Centru. Soferii au trebuit sa astepte cuminti cateva minute bune in intersectii pana trecea coloana "oficiala" Verde pentru Biciclete. Nu le-a picat prea bine insa nu au avut ce sa faca. Anuntat de mai bine de 2 saptamani, "protestul" ciclistilor timisoreni s-a derulat asa cum trebuia, ordonat si fara incidente, dovedind ca cel mai fun mod de a-ti impune puntul de vedere e modul pasnic. Organizatorii evenimentului, Fundatia Bega si partenerii lor, au mizat pe un nr de 250 de biciclisti, insa au primit de 3 ori pe atat. Banatenii i-au surprins cu spiritul lor de mobilizare si de promovare a event-ului care spera sa le aduca decizii ferme si favorabile din partea autoritatilor privind pistele de biciclete. Numaratoarea finala a contabilizat aproape 650 de biciclisti intre care m-am aflat si eu, cu bicicleta 218 (unul din norocosii care au mai prins numere de inmatriculare). Alaturi am avut prieteni si bloggeri: Emi, Cristi, Tomata, Andreea, Adeline, Radu, si cei din Masa Critica, Nico si Ioana. La final ne-am semnat pe bannerul eventului si pe listele de prezenta, apoi am facut popas in Van Graph la un ceai si-un sandvish ca sa mai scoatem frigul din oase si sa ne potolim foamea.

6 comentarii:

  1. Frumos de tot. Sper sa se repete.

    RăspundețiȘtergere
  2. si a fost foarte draguta toata initiativa voastra (650!), desi nu a fost cam frig?

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost frigut dar a meritat! Si ce nu-ti place la scrisul meu?

    RăspundețiȘtergere
  4. uhm, mi-e lene sa postez pe grupul masa_critica, dar, cum ii spuneam si Tomatei, localitatile din vecinatatea Timisoarei au mult mai multe biciclete decat noi. din ratiuni practice.

    ca propunere: la urmatoarea adunare, colaborati cu ei, si puteti trimite un dublu mesaj - si pentru autoritati, si pentru restul populatiei cu masina (ca se poate si cu bicicleta).

    spor la pedalat!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?