17 februarie 2008

Kosovo independent?


Iar traim vremuri interesante. O mica regiune cam de marimea judetului nostru cu vreo 2 milioane de locuitori si care a facut parte din Yugoslavia, iar in ultimii ani din Serbia, reuseste sa-si declare independenta in urma unui razboi, a unei campanii militare, a unor actiuni de guerila si teroriste si sa se rupa de tara mama. Iar Serbia nu poate face nimic. Puterile Europei si SUA sunt impotriva ei. Iar la Pristina e sarbatoare, lumea danseaza, se imbata, dar habar n-au ce-i asteapta. Pt ca nu s-au gandit mai departe de independenta. Acum sunt 2 state albaneze. Mi-a placut pozitia Romaniei care nu recunoaste statul Kosovo. Nu stiu ce-a gandit Basescu, ori s-a luat dupa Rusia, Spania, Bulgaria si altii, ori a sesizat posibilitatea unui precedent. Declararea autonomiei sau independentei unui tinut nu ne e straina urechilor. Si ce e si mai ciudat e reportajul celor de la Euronews care arata inca cateva regiuni cu probleme asemanatoare: Transnistria, Osetia, Cecenia si ... Transilvania!!! Wtf?! Ce drac de asemanare? Acolo a fost si inca mai e macel si moarte. Fundamentalisti si nationalisti. Sinucigasi si teroristi. Cum se aseamana Ardealu cu asta? Noi traim in pace aici si asa vom trai si mai departe ca nu suntem tampiti. Sunt doar cateva sforaieli politico-nationaliste ale unor oameni dubiosi si cu intentii clare de dezbinare. Asta nu e motiv pentru a pune Transilvania pe lista regiunilor cu intentii de secesiune. Ce mama naibii? Mai ca incep sa cred ca exista un plan al celor mari de spargere a statelor mai slabe in bucatele dupa principiul "divide and conquer" . Iar Euronews mi-au provocat o indigestie. De ce nu si-au pus Corsica si Belgia pe lista ca si acolo mai stramba unii din nas la vecinii lor? Al naibii profesionalism jurnalistic.
P.S.: astept sa vad ce zice Consiliul de Securitate ONU care tre sa se intruneasca in cateva ore. Sa vedem pozitia Rusiei si Chinei. Va fi interesant...

6 comentarii:

  1. Este o asemanare, pentru ca UDMR-ul a sustinut independenta Kosovo in speranta ca acelasi lucru se va intampla si lor, ungurii vor Ardealul de mult, si ei ar vrea sa se desprinda cu o bucatica din tara. Nu generalizez, dar e o situatie politica cu tensiuni. :)
    De ce crezi ca exista atatea bancuri cu unguri? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo de bancuri, cred ca sunt tot atatea ca si cu olteni sau cu albanezi... Iar in Ardeal nu sunt din fericire fundamentalisti islamici.

    RăspundețiȘtergere
  3. e aiurea rau de tot. Eu nu i-as zice un precedent, ci mai degraba pretext. Adica, UDMR se grabeste sa salute si sa indemne la recunoastere. Ipocritii! In loc sa astepte 10 ani, sa vada daca e un model de succes. Ceea ce eu ma indoiesc ca va fi. Independenta asta ii va costa scump pe kosovari, cateva generatii de sacrificiu. Iar la noi... toata propaganda e degeaba, tinutul secuiesc ar falimenta in secunda 2 dupa autonomie. Cauta la SAR pe site un raport despre autonomie...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ne va costa mult pe noi, ca si comunitate. Asta a fost doar prima picatura..

    Radu, secuii au o economie tare si nu ar falimenta deloc + ca se vor pompa si bani in eventualitatea declararii autonomiei.

    Euronews :| Vocea aceea impartiala a prezentatorului s-a transformat in una entuziasta. Prima oara ca aud emotie.

    RăspundețiȘtergere
  5. aikisan, PIB de 58euro/locuitor ti se pare tare? In Timisoara cred ca e cel putin triplu, si nici noi n-o ducem pe roze.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e vreun loc in tara care sa putem spune ca o duce perfect economic si nu e loc de mai bine. Iar in ce priveste venitul fondurilor, nu cred ca de alea ducem lipsa. Romania are acces la o gramada de bani de cand e in UE. Asa ca o eventuala ruptura nu le-ar aduce nimic in plus. Cine naiba ar da fonduri? UE doar ne da deja. Ungaria? Doar e parte din UE si ea. Chiar e asa de greu de inteles ca tampenia cu autonomia e gaselnita unora care daca nu reusesc sa conduca toata ograda spera sa fie sefi macar la cotetu lor.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?