15 februarie 2008

Dexter


Neavand net toata ziua incepi sa intelegi de ce iti faci stocuri de filme si seriale pe calculator pana intr-atat incat ai permanent mesaje cu "not enough space" sau "disc burn successfully"! Unul dintre serialele care e pe cale sa-mi umple ziua de azi si ce a mai ramas din saptamana este Dexter. Serialul e un thriller policier care are in rolul principal un ... serial-killer!!! In plus acesta lucreaza in cadrul serviciului de investigatie al Politiei din Miami, ca medic legist :). Deci stie tot ce trebuie despre cadavre si probe, tehnici de ucidere si cum sa-si acopere urmele. Dexter Morgan e un tip bolnav, lipsit de sentimente, foarte meticulos si care, atunci cand vrea sa-si astampere setea de a ucide, lucreza ca la carte. Totusi el nu actioneaza la intamplare ci dupa un cod al onoarei, ucigand doar pe cei care o "merita" intrucat fie nu au fost descoperiti inca fie au scapat manevrand sistemul juridic. Un fel de vigilante. Si asta sub umbrela politiei. Totul se schimba in momentul in care isi face aparitia un alt serial-killer, care macelareste prostituate intr-un stil ce capteaza admiratia lui Dexter, cei doi implicandu-se intr-un joc de-a soarecele si pisica. Cam atat am de spus despre el. E un serial super si te prinde imediat. Dupa ce am vazut Californication si The Tudors incep sa cred ca Showtime e televiziunea cea mai tare in ce priveste serialele. Hai ca fug sa mai vad un episod.
Trailer:

5 comentarii:

  1. Dexter e foarte fain intr-adevar, n-am vazut decat seria 1 dar mai am timp sa recuperez. Si pe langa Californication sau Dexter, Showtime mai produce si un alt serial foarte misto - Weeds, daca ai auzit de el.
    Oricum pentru mine producatorul preferat de seriale ramane HBO, pentru ca aproape toate serialele care au purtat semnatura lor au fost extraordinar de bune. =)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit de Weeds dar nu m-am uitat inca. Daca vorbesti de Carnivale si Six Feet Under numai primul l-am vazut integral. Si Oz cred...

    RăspundețiȘtergere
  3. Carnivale, The Sopranos, Entourage, In the Mind Of A Married Man, de Oz am si uitat. Iar Six Feet Under ramane my all time favourite. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce fain :| preaslavim ce are omul mai bun: psiho-ucigas (dexter), desfran (californication), consum de droguri (weeds) si fara Dumnezeu (tudors).

    Intr-adevar, ca productie sunt bune dar mesajele transise sunt oribile. Si mai adaugam si naturaletea care este dezarmanta - chiar ne face sa credem ca sunt niste chestii omniprezente si normale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu cred ca serialele alea proslavesc defectele umane. Sunt mai degraba expresia ideii de a face bani din orice, speculand pofta omului modern pentru senzational si socant. Asta e consumerismul ce sa-i faci...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?