26 februarie 2008

Cum te simti?


- Cum te simti?
- Foarte bine. Nu stiu ce se intampla dar in ultima vreme ma simt minunat. Am asa o pofta de viata, ma gandesc la o multime de lucruri pe care sa le facem impreuna. O fi primavara asta de vina. Renaste natura si eu odata cu ea. Uneori ma trezesc visand la mare si ascultand pasarile ciripind sub streasina balconului. Alteori urmaresc norii cum se tarasc asa incet incet pe cer si-i invidiez pentru libertatea lor. Stiu cum suna ... da asta simt, intelegi?
- Da.

*************************
(dupa o ora)
- Cum te mai simti?
- Ce surpriza sa ma intrebi! Pai daca chiar vrei sa stii ma simt bine. Ce-ti veni asa deodata? Ai sentimente de vinovatie? N-ai de ce. Am exagerat eu un pic. Lucrurile s-au miscat atat de repede si am intrat in panica. Vroiam garantii. Stii cum sunt eu, pana nu analizez si rasanalizez nu mi-e bine. Pana nu imi asterni harta drumului pe care vom merge nu pasesc pe el. Pitici de-ai mei, stiu, dar asa sunt eu, intelegi?
- Da!

*************************
(dupa inca o ora)
- Esti bine?
- Nu prea. Cum as putea fi cand tu te comporti asa? Te uiti la mine dar nu ma vezi, parca as fi o oglinda in care cauti doar sa te rasfrangi. Vorbesc cu tine si nici macar nu raspunzi. E asa de greu sa spui si tu ce simti? Ce naiba...tu n-ai cultura sentimentului, nu razbate nimic la suprafata ca sa aflu si eu ce gandesti? E trist... sa ma framant in singuratate iar tu sa ma intrebi doar daca sunt bine. As vrea sa vad ca iti pasa cu adevarat, nu sa ma uit in ochii tai pierduti si sa ma intreb daca esti aici. Hei, intelegi ce spun?
- Da...

*************************
(dupa doua ore)
- E totul ok? Pari trista.
- Normal ca nu e ok. Am impresia ca vorbesc pentru pereti iar asta ma infurie la culme. Vrei sa stii cum ma simt? Chiar vrei? Ca un vulcan pe cale sa erupa si sa mistuie totul in jurul lui. Da, asa ma simt. Ca un tsunami devastator gata sa mature toata indiferenta si neseriozitatea ta, sa stearga orice urma de delicatete sau farama de vorba dulce. Totul sa dispara, si in urma sa ramana o plaja curata pe care sa construiesc alt castel de nisip. Asa ma simt. Dar tu cum naiba te simti?
- ...Pai...

*************************
(dupa inca o ora de tacere)
- Te-ai suparat....?
- Bineinteles!
- Pot sa fac ceva?
- ....Saruta-ma prostule!

2 comentarii:

  1. Sunt multe comentarii de facut, insa am sa ma limitez la o singura intrebare: I-au trebuit 4 ORE sa-l intrebe si pe el cum se simte??? Hmmm...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?