24 mai 2013

Goran Bregovic la Serbarile Timisoreana

Nu m-as fi gandit ca o sa ajung sa pun un astfel de titlu la un articol. Adica, pentru mine Serbarile insemnau muzica prioritar romaneasca cu trupele cele mai ascultate, pentru toate varstele si toate urechile, fie ca vorbim de Voltaj, Vunk si Holograf fie de de seniorii Cargo si Pasarea Colibri. Asa ca atunci cand am auzit ca vine Goran la Timisoara, chiar adus la Serbarile Timisoreana, prima reactie a fost de neincredere. Apoi au aparut stirile "oficiale", comunicatul de presa si am realizat ca e pe bune. E, fara indoiala, pasul pe care-l asteptam multi de la organizatori, elementul de noutate care semnalizeaza faptul ca Serbarile nu sunt "doar" despre mancare si bautura, cu muzica pe fundal, ci prioritara e scena.


Alta noutate ar fi ca Portile Fabricii vor fi deschise publicului in perioada festivalului 24 mai - 2 iunie (17:00 și 19:00 în timpul săptămânii si între 15:00 și 20:00 sâmbăta si duminica).si astfel veti putea vedea singuri cele povestite de mine. Adica drumul berii, de la orz pana la halba. Iar pentru a se surpirnde si mai bine traditia intre 27 si 30 mai vor putea fi gasiti acolo tot felul de artizani si mestesugari ale caror activitati ar putea fi inspira povesti interesante.

Asadar, Serbarile incep in seara asta cu concertul Zdob si Zdub urmand apoi 10 zile de petrecere campeneasca cu carne fripta si bere buna, incheiandu-se cu un recital Cargo, sper io fara ploaie, si multe artificii. Programul complet mai jos:

24 mai – Zdob si Zdub / Ziua Costumelor Populare
25 mai – Goran Bregovic / Ziua Berii
26 mai – Pasărea Colibri / Călin Bercean / Ziua Berii
27 mai – Silviu Paşca & Band / Ziua Artizanilor şi a Talentelor Locale
28 mai – Silviu Paşca & Band / Ziua Artizanilor şi a Talentelor Locale
29 mai – Silviu Paşca & Band & Vizi / Ziua Artizanilor şi a Talentelor Locale
30 mai – Silviu Paşca & Band / Ziua Artizanilor şi a Talentelor Locale
31 mai – Ansamblul Timişului / Ziua Mâncării Tradiţionale
1 iunie – Holograf / Ziua Mâncării Tradiţionale
2 iunie – Cargo / Ziua cea mai lungă


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?