02 mai 2013

Black Sun Empire vor 'sabota' sedentarismul timisorenilor

Ultima oara cand am ascultat Black Sun Empire era in 2010, la editia de adio a festivalului de muzica electronica al carui nume nu-l pronuntam pentru ca ne intristeaza prea tare. A fost.. magic. Party pana-n zori. Anul asta olandezii se intorc sa detoneze un nou festival de muzica timisorean, Sabotage, si eu unul imi doresc s-o faca zgomotos si cu maxim de daune in zona amortelii noastre urbane. Drum&bass-ul va musca din nou din peretii Halei Fructus (ce-a mai ramas din ea) in noaptea de 25 mai si daca trupul mi-o va permite cred ca voi rupe niste tenisi pana-n zori. Preferabil ai mei. Perspectivele sunt optimiste intrucat BSE vin cu un anume Codebreaker MC (Londra) iar line-up-ul ii mai cuprinde pe dub-rockarii bosnieci Dubioza Kolektiv si pe DJ-ii K-lu, Kolapsys si Mighty Boogie.


Revenind la Black Sun Empire am impresia ca baietii astia trag tare sa readuca sound-ul dark si necompromis al dnb-ului pe scena de dans maturata in ultimii ani de mareea comerciala a dubstep-ului remixat fara scrupule. Nu zic ca n-am fost si eu la randul meu luat de val dar parca simt nevoia unor track-uri originale dupa atatea hit-uri de la radio, la radio, pe care a cazut bass-ul lui Skrillex si altii ca el. Avand aproape 20 de ani de experienta in spate si 3 label-uri de productie, 5 albume plus colaborari cu nume ca Noisia, Chris SU, State of Mind sau Foreign Beggars, BSE au toate atu-urile sa miste lucrurile in directia buna. Vom vedea daca vor purta si noroc nou-nascutului festival timisorean. 


Ps. s-au pus in vanzare biletele la Sabotage. Le gasiti in Cuib d’Arte sau Cafe Van Graph pentru suma modica de 25 de lei (in avans).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?