07 aprilie 2013

Prima editie Timisoara Brands Tour

Cu 'turul brandurilor' m-am intersectat anul trecut cand echipa TvDece m-a invitat la Cluj sa le "inspectez" marcile locale care pun umarul la cresterea economica a orasului. N-am stat mult pe ganduri intrucat toata povestea imi aducea aminte cu nostalgie de vizitele facute cu scoala in anii indepartati ai epocii de aur pe la diverse fabrici (de ciocolata, sticla sau matase) de prin zona. Nevoia de a vedea cum merge treaba si care-i drumul materiei prime catre produsul finit ma stapaneste si in prezent, dovada ca urmaream (pana sa ne scoata Discovery) emisiunile how it's made aproape obsesiv.

Dar nu despre vremurile apuse am de gand sa scriu si nici despre vizita la Cuj (e amanuntit descrisa deja aici si aici) ci despre importul in capitala Banatului, la Timisoara, unei idei de promovare urbana care a prins la fratii nostri ardeleni. Turul brandurilor timisorene, sau Timisoara Brands Tour, editia-pilot, va avea loc saptamana viitoare, intre 11-14 aprilie, si va consta in incursiuni la cateva din marcile locale care-si leaga strans destinul de acest oras. 14 bloggeri au fost invitati din tara (intre ei si parintii conceptului, TvDece, dar si nume notorii ca Arhi, Crivat, Chinezu, hoinaru, Sebi sau Denisuca) pentru a cunoaste cele mai relevante branduri bănătene printr-un tur şi o discutie informală despre strategia de marketing şi PR online a fiecărui brand vizitat, ca mai apoi să împărtăsească experienta pe blogurile lor.

Musafirii nu vor circula neinsotiti ci s-a aranjat sa aibe o "escorta" de bloggeri locali care sa le inlesneasca integrarea in mediul timisorean. Responsabil de bunastarea lor e insa tot cuplul organizatoric Oltea si Cristina, iar programul turului ii va duce in vizita la Fabrica de Bere Timisoreana, Cramele Recas, Hotel Timisoara si Arsenal Park, complexul turistic aflat la Orastie dar controlat tot de aici si la deschiderea caruia am asistat acum 4 ani. O atentie speciala primesc insa si trei dintre echipele sportive din acest oras: BC Timba Timisoara – baschet, RCM Univ. de Vest Timisoara – rugby si ACS Poli Timisoara – fotbal, care s-ar putea alege la finalul acestui tur cu mai multi suporteri decat in prezent.

Prin urmare saptamana viitoare va fi una destul de plina (pe plan local se intampla si un eveniment cultural interesant: Zilele culturii spaniole) dar online-ul va fi, cred, dominat de tavalugul informational al #timisoarabrandstour.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara. Parteneri de mobilitate: Peugeot România. Parteneri: Hotel Timișoara, Arsenal Park, Porsche Timișoara, Amvest, Restaurant Belvedere. Partenerii media: 24-FUN, Tion.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?