10 decembrie 2011

Super Google Reader "omoara" feed-ul partial

Sa presupunem ca tu esti un blogger nu doar relevant dar si constiincios si scrii cam 2 articole pe zi. Minimum. Sa mai presupunem ca eu sunt un om care se vrea informat astfel ca citesc vreo 50-80 de bloguri si mai cateva site-uri necesare mie asa incat utilizez un cititor de feed. Google Reader, ofcors. Sa ne imaginam ca tu, bloggerul cu 2 articole pe zi, imi oferi doar feed partial la ele si sa prespunem ca mai sunt si altii care procedeaza la fel. E doar o chestiune de timp pana cand eu o sa ma trezesc cu cateva sute de articole in reader si pe cele partiale o sa le ocolesc pentru simplul fapt ca titlul si fragmentul preluat partial nu-mi comunica ceva interesant. Nu, chiar n-o sa intru pe fiecare din ele ca sa vad exact despre ce e vorba pentru ca ma grabesc. Asta-i realitatea.


Exact pentru asemenea cazuri mi-am instalat Super Google Reader. E o extensie de Chrome care adauga in pagina reader-ului un buton de Super Settings din care se poate bifa pentru fiecare site in parte show readable content. Asta-mi arata textul complet al articolului. Mai exista si full entry content care arata pagina completa (ca in preview). Zic ca e mai util pentru mine sa pot scana vizual chiar si un articol care nu mi se adreseaza ca cine stie... poate dau click si comentez... Sunt mai mari sanse sa actionez pozitiv din proprie initiativa, deplin informat, decat sa raspund la tentatii stiind ca sunt dus cu zaharelu'.

Mai exista o solutie de fentare a feed-ului partial prin folosirea unui tert, de ex un site ca FeedEx.net unde convertiti adresa de feed original intr-una de feed total, tertul actionand ca un caine credincios, scormonind dupa textul integral al articolului si livrandu-l in reader asa cum l-a facut mama lui. Insa cu ceva intarziere.




4 comentarii:

  1. Foarte util un astfel de plugin. Am oroare de feedurile parțiale. Uneori mă gândesc, ca și tine, că poate totuși ratez ceva, dar la câte urmăresc nu pot deschide pentru fiecare câte un tab.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca Dojo zicea odata ca ea deschide toate blogurile pe care le citeste in acelasi timp in ferestre diferite si scaneaza tot repede....

    Partea cu vizualizarea partiala e practicata de multi cu gandul ca cititorii o sa deschida (de nevoie) si pagina facand trafic.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu demult am declarat razboi feed-urilor partiale! acuma sa scormonesc sa caut plugin pt Firefox

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?