21 decembrie 2011

Muzica noua de Craciun (2)

Se plangea cineva pe twitter ca e satul de muzica tipica de supermarket din perioada sarbatorilor (aceiasi Wham, Sinatra si Abba) si-i dau perfecta dreptate. Colindele noi de Craciun sunt rare. Intrebati-l pe Hrusca. Totusi, eu mai gasesc si piese pe care nu le stiu. Acum doi ani am dat peste superbul duet The Hives & Cindy Lauper - A Christmas Duel care pana la ora actuala e piesa mea preferata de Craciun. Anul trecut Annie Lennox a avut o revenire neasteptata cu un album de covers, A Christmas Cornucopia. Anul asta am alte piese "grele" de ascultat. Si pentru ca-i sezonul darurilor le fac cadou aici.

Incepem ca de fiecare data cu ceea ce e evident si anume ca The Killers sunt cei mai consecventi lansand 6 piese de sezon in 6 ani consecutivi. Piese originale. Si chiar daca la ei in Vegas Craciunul e altfel, cu nisip, cowboy si pistoale, The Cowboy's Christmas Ball trebe ascultata.




Alti impatimiti ai cantecelor despre Craciun sunt The Raveonettes. Anul asta au lansat un album de raritati pe care se regaseste si The Christmas Song, o piesa inregistrata prin 2001 dar tinuta sub perna pana acum.




Lansarea surpriza de sezon vine de la Zooey Deschanel, care impreuna cu M. Ward formeaza un band: She & Him. A Christmas Waltz e doar una din piesele clasice cantate de cei doi pe A very She & Him Christmas.




In caz ca nu v-au ajuns astea mai puteti incerca The Bird and The Bee - Carol of the bells sau Sum 41 & Tenacious D's Christmas song. Ultima e un pic mai punkish si mai explicita. Doar e Jack Black la microfon.

Un comentariu:

Comentezi?