29 noiembrie 2011

Apropo de Marea Finala de la Alba Iulia


Azi s-a incheiat intervalul de timp in care sustinatorii echipei timisorene de rugby RCM MVT Universitatea de Vest si-au putut exprima lozincile de suporter violet pentru a ma convinge sa-i iau la Marea Finala de la Alba Iulia, din 3 decembrie. N-am avut foarte multe comentarii insa cele emise au fost in tema si mi-au oferit ce-mi trebuia: un mesaj de sustinere ca sa-l pun pe banner. Lucru care ma bucura dealtfel. La fel cum ma bucura si faptul ca toti ceilalti din campanie si-au adunat oameni la randul lor asa incat vom merge pana la urma o armata de suporteri pe stadionul Cetate sa-i ajutam pe-ai nostri sa puna mana pe Cupa Romaniei la Rugby Rosia Montana Gold Corporation. O Cupa care poate insemna aproape un campionat.

Pana atunci insa ... va dezvalui vrednicii mei insotitori, fani proaspat convertiti ai rugby-ului si abili manuitori de cuvinte scandabile prin tribune. Cei trei muschetari sunt dupa cum urmeaza: Adrian Uhly, Alex Gheorghitan sii... Rodica Petrescu (urale!!) care a pus pe versuri si muzica proprie chintesenta suporterului timisorean: Banateni mereu vom fi/ Si cu RUGBY ne-om mandri/Campioni vom deveni! Asta vom flutura noi in tribune si probabil asta veti vedea la tv, asa ca daca va sare in ochi la tv sa stiti ca suntem acolo!!

Probabil cel mai mare castigator in toata competitia asta, cum bine zice Maka, este orasul Alba Iulia care, iata, devine intr-o alta zi decat cea nationala un fel de Mecca a social mediei. Asta intrucat, daca si Baia Mare si Clujul s-au miscat cum trebuie, n-o sa mai vezi atatia bloggeri la un loc decat la roblogfest care nu-i chiar un eveniment sportiv. De fairplay ce sa mai vorbim. Si ma indoiesc ca toate astea sunt doar din cauza tombolei organizate de sponsor la care se pot castiga iphoane, mingi ovale, treninguri etc. Sau a unei rivalitati exacerbate. Pentru asta avem comoditatea facebook-ului unde din cateva clickuri ne 'faceam datoria' si mergeam mai departe. Imi place sa cred si sper ca am dreptate ca imaginea pozitiva de care se bucura Alba Iulia de un an incoace a magnetizat mai tare interesul individual pentru o deplasare acolo. Chiar si pe vreme infrigurata.

Dar ajunge cu Alba Iulia. Noi suntem noi, suntem din Timisoara, orasu-n care ne-am nascut in vremuri ce-au trecut. Hai Timisoara! Sa le rupem buturile Zimbrilor si sa-i facem gramada frumos ordonata.

Un comentariu:

Comentezi?