15 octombrie 2011

Dixieland



Asta-i Dixie, sectoristul curtii mele si ultimul membru care s-a lipit de-o viata plina de huzur pe langa 'conacul lu Richie'. Are 7 luni, zodia Pesti, si-a fost pescuit de taica-miu dintr-o hala unde ma-sa il fatase laolalta cu mai multi frati. E pe jumate ciobanesc nemtesc iar restul invaluit in misterul unei nopti de iarna. Cand l-am adoptat era destul de pricajit si fricos, abia se tinea pe picioare si-l batea si vantul de pe terasa daca nu eram atenti. Acum s-a mai intremat putin, probabil si datorita apetitului ingrijorator pe care il are. Zici ca n-o mancat niciodata pana azi. De crescut n-a crescut in ritmul pe care il stiam eu la ciobanestii germani. Cred ca unul de rasa pura e cam de doua ori cat el. Dar nu conteaza ca noua ni-i destul de simpatic chiar daca ne scoate din pepeni aproape zilnic.

Problema la Dixie tine de educatie intrucat a venit cu niste setari by default dezagreabile ca: roade papucii, fura tot ce prinzi si sari in doua picioare pe stapani mai ales cand vin de la munca. Acum ne aflam in prin proces de uninstall si de facut curatenie pe hard pentru a instala niste basic skill-uri de sezi, culcat, musca, adu berea.. etc. Dupa ce mai creste putin ii punem si un firewall decent si-i configuram sensorii de proximitate pe anumite categorii sociale din zona. Deocamdata cu pisicile n-are nimic de impartit pentru simplul motiv ca e doar o idee mai solid decat un motan si totusi la fel de agil. Uneori ma gandesc ca neavand un tata langa el a fost confuz si a preluat chestii nesanatoase.

Ps: poza cu mingea a iesit dupa 30 de incercari.

6 comentarii:

  1. Vai, cat e de dragut! Sa va traiasca si sa va-nveseleasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Să vă trăiască dihania și succes la configurare!
    La Nero nu funcționează uninstall-ul la sărit pe stăpân și cerșit. E multi-user și nu salvează setările profilului de utilizator :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce mutră jucăușă are! Să crească mare și frumos, că asta cu obiceiurile...well se rezolvă-n timp...sau nu. Ai mei părinți au un ciobănesc german de 5 ani și tot zvăpăiat și jucăuș e. Papuci nu mai roade, dar toate ziarele le face zdrențe. Și tot sare pe mine când mă vede, chiar dacă merg destul de rar acasă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hello Dixie :) Sa stii ca ai un tata adoptiv caruia am auzit ca ii plac cainii mult :D asa ca o sa o duci bine la el

    RăspundețiȘtergere
  5. :D fumos foc. :) inteleg ca are o atitudine a la Marley :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Numai eu nu am stiut ca ai 'conac' ? Boierule ;)
    Zi multam ca tanarul nu va roade urechile hihihihi

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?