11 februarie 2011

O zi din viata unui liber-profesionist

Pe la 7 dimineata liber-profesionistul se trezeste morocanos in patul sau de liber-profesionist lipsit de grijile cotidiene. Intinde mana dupa telefonul sau profesionist cu touchpad luat la liber si apasa snooze. E liber-profesionist si deci are program flexibil. Se intoarce pe partea cealalta sa-si pupe nevasta dar asta, o corporatista, lipsea deja de 45 de minute. In consecinta mai doarme un pic.

Liber-profesionistul se trezeste relaxat pe la 9:15, porneste spre baie si, cascand, intra sub dus tinand profesionist in mana dreapta o periuta electrica de dinti iar in stanga un sapun ecologic, asta in vreme ce se pisa liber si profesionist in gaura de scurgere.

Intors in camera se imbraca ca un liber-profesionist, combinand tinuta office cu cea streetwear si aruncand un strop de coolness la misto. Se muta apoi in bucatarie pentru a-si lua micul dejun liber-profesionist pregatit de nevasta corporatista la crapatul zorilor. Asta in vreme ce-si bea cafeaua liber-profesionista si se joaca Angry Birds la nivelul profesionist. Nu-l macina nici un fel de ganduri. E liber.

Liber-profesionistul realizeaza la un moment data ca are stabilit un pranz de afaceri asa ca isi arunca in graba in geanta sa liber-profesionista laptopul liber-profesionist si niste dosare cu contracte si se incalta in fuga in vreme ce verifica mailurile de pe telefonul sau liber-profesionist si scrie un twitt la misto de genul ‘fuck, o sa intarzii la meeting! sau poate nu!’. Se arunca in primul taxi liber, un profesionist, si se preface tot drumul ca-l asculta pe sofer palavragind.

Ajuns la intalnire se prezinta ca un adevarat liber-profesionist, stralucind de incredere in sine si convingand clientul ca totul e posibil in domeniul sau dar si ca nimic nu e sigur, fiind vorba de o piata foarte volatila. Insa el, ca un liber-profesionist, e cel mai potrivit pentru treaba asta intrucat stie foarte bine cum stau lucrurile. Semneaza contractul cu pixul sau profesionist, liber de orice clauze suplimentare, si apoi, dupa un ochi aruncat ceasului sau de liber-profesionist decide ca e vremea pentru intors la birou, adica in apartamentul sau de liber-profesionist.

Abia ajuns acasa primeste un apel de la amicii sai corporatisti care tocmai au terminat programul si-l cheama la una mica dupa lucru. Nu poate refuza stiind ca in clipa in care nevasta va sosi acasa nu va mai putea accepta. Are si liber-profesionistul niste limite. Inhata geanta de liber-profesionist si telefonul sau mega-profesionist si-o intinde in pub. E musai sa fie wireless acolo. Poate va si lucra un pic, intre doua shot-uri si niste beri. La asta se pricepe.

Pub-ul era plin de lume si de fum. Niste bugetari ingramadeau o halba langa bar. Vremuri grele. Corportatistii isi serbau la o masa depasirea cotei trimestriale minime intr-un an de criza ceea ce il cam seaca la ficat pe liber-profesionist si-i face uscat in gura. O sa bea cu dansii dar nu ca un profesionist ci doar ca un om liber. La dracu cu corporatiile astea. Acum are ganduri de liber-profesionist anti-corporatist. Sa bem pentru asta.

Liber-profesionistul bea toata seara cu corporatistii apoi i se face mila de bugetari si le face cinste ca sa bea si cu ei. Se simte ca un milionar. Corporatistii nu fac fata si o intind primii acasa, a doua zi se trezesc devreme ca vor sa depaseasca si cota urmatorului trimestru. Bugetarii pleaca si ei in clipa in care liber-profesionistul ramane lefter. Ramas singur liber-profesionistul mai cere de baut, pe credit, ca doar e pub-ul lui preferat iar chelneritele sunt pretene cu el. E poftit in mod politicos sa plece.

Liber-profesionistul iese din pub proferand obscenitati si o apuca leganat spre casa. La ora asta nici taxiuri nu mai gaseste. Telefonul si l-a pierdut prin bar aratand la toata lumea o aplicatie cu parturi. Nu-i bai, o sa mearga pe jos, doar e profesionist. Pe drum se-mpiedica de-un caine adormit si sparge halba pe care o cara din pub. Acum mai are o mana libera si poate sa se pise profesionist. Pe caine. Cainele nu apreciaza asta si-i da follow pana la intrarea in bloc.

Ajuns acasa liber-profesionistul trezeste tot palierul anuntand ca da de baut si apoi intra in apartament razand infundat. Nevasta apare cu ochii incercanati dar tipul o evita cu un aer liber-profesionist. Vor discuta dimineata. El aproba cu o miscare profesionista din cap. Mdeah.. Apoi vomita, ia o cola din frigider, isi ruleaza profesionist un joint si deschide laptopul. Are un singur gand in cap: Doamne ce viata de rutina. In noaptea asta imi fac blog

7 comentarii:

  1. am citit toate povestile "din viata unui..." si asta mi se pare - de departe! - cea mai buna. bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. este extraordinar de reala! de nota 10! sau mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu pot sa spun decat ca viata bate filmul ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. muama, e imortalizat mult prea realist, respect

    RăspundețiȘtergere
  5. E un fel de leapsa sau cum? ca am vazut pe mai multe bloguri astfel de povesti, dar cu "personaje" diferite. Oricum foarte reala si corect spusa povestea ta, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mihai: mai a inceput asa de la sine, nimeni n-a provocat pe nimeni sa scrie. Andrei Crivat a scris-o pe aia cu viata de milionar si fiecare a avut apoi o reactie.. efectul bulgarelui de zapada. Nici macar n-am vb intre noi, totul a fost silentios...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?