24 august 2010

Raceala de vara

De o saptamana m-am pricopsit cu o raceala de-aia urata care apare odata la 5 ani si, ca o femeie fatala, iti face praf imunitatea si-ti goleste portofelu.. Da, nu-i chip sa scap de ea, tot pe capul meu sta si simt ca ma sufoc, caci chiar nu mai am nervi cu mucii astia si cu tusea care nu ma lasa sa dorm noaptea. Si bag acum antibiotice in mine, dinalea tari de zici ca-s arme de distrugere-n masa, gen 1 pilula pe zi ca mai mult se lasa cu victime colaterale. Bai si e vara! Si sunt in concediu! Si n-am mai iesit din casa de o saptamana (nu c-as fi invalid dar am asa o stare pe care-as putea-o caracteriza drept proasta! si devin irascibil) si ma oftic la culme ca nu-mi pot regasi placerile alea mici ale vietii.. Eu sunt un om cu tabieturi, ca britanicii, imi place sa-mi beau ceaiul negru dimineata, sa ies singur pe-o terasa la cafea dupa-amiaza, sa cutreier librariile, sa rasfoiesc ziarele proapete si ghidurile citadine iar acum sunt asa sictirit ca n-am chef decat sa zac. Si daca dorm putin sunt obosit si daca dorm mult sunt la fel, nu-mi gasesc o stare de gratie si ma seaca la culme.

Si mai am si timp liber ca sa mi-l umplu cu toate hobby-urile alea cultivate cu grija in acesti ani pana sa ma scarbesc si de ele, pana nu mai gasesc nici placere nici relaxare.. Adica ma uit la filme sa treaca timpul, citesc o carte si ma plictisesc in 10 minute de trebuie sa ma fortez, sa-mi impun mie sa continui pentru ca ea, cartea, n-are nici o vina dar starea mea actuala e de nestatornic. Si mai e si caldura asta enervanta plus miriadele de ganganii infernale care intra prin orice crapatura, fereastra, usa, gaurica, atrase de lumina monitorului aprins la care ma inchin eu in fiecare seara..

Caut muzica linistitoare. Ascult Club 8 si Seabear si descarc seriale de pierdut timpul fara regrete. Big Bang Theory cade perfect: scurt si tonifiant. Noul Sherlock imi solicita rabdarea cu episoadele lui de 90 de minute, dar merita pentru stil si personaj. Sincer, daca as vrea sa vad toate serialele misto cu detectivi cred ca nu mi-ar ajunge o viata! Valabil si pentru fanii serialelor cu medici. De bloguri abia de ma apropii.. iar restul instrumentelor de zaboveala in online (twitter, mess, facebook) imi provoaca depresie. Fuck, oameni buni, eu vreau sa ies si nu pot, dar voi ce-asteptati.. mirositi o floare sau ceva; rupeti o frunza si pentru mine ca se-apropie toamna imediat.

3 comentarii:

  1. Nasol. Da' stii ca poti sa-ti intrerupi concediul de odihna si sa-ti iei concediu medical?

    RăspundețiȘtergere
  2. welcome to the club. de miercurea trecuta tusesc ca un magar si ma zgarie gatul de nu mai pot "|

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?